View Single Post
Eski 23-06-2019, 20:09   #21
Мalta еriği
/
 
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Hayır, mesela çınar yaprağı eklem kireçlenmesi, eklem yağı kaybı, bel boyun ağrılarına fayda sağlamaktadır.

Lakin genelleme yapmanız yanlış, size bir hususta katılıyorum evet çok abartılıyor, faydasız ve çoğu şey faydalı gibi tezgahlanıyor.

Öte yandan, geçen sene, ibrahim gökçe ğin bir videosunu izledim, sonrasında ise telefonla firmasına ulaştım, rahatsızlığım için bana bir set önerdi set yaklaşık 20 gün gidiyormuş, toplamda ise kür sayısı 6 aylık bir dönem olunca 5000 tl ürün fiyatı bedeli çıkardılar. Ürünlerinin güvenilirliği hususunda hiç bir malumatım da yok, kötüdür veya iyidir diyemem, lakin bütçemi çok çok aştığı için vazgeçmek durumunda kaldım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BoşaGeçenYıllar Mesajı Göster
Bu işler suistimale çok açık ve ekserisi para külfeti. Alıcıdan çok satıcının nemalandığı bir alan.

Ekstrakt'lar ekstreler, kürler, falanca merhemler, filanca maskeler onlar bunlar şunlar, herneyse...

Bir zaman, bitkisel bir sıvı ekstrakt satın almıştım, fahiş bir fiyat üstelik ve hiç bir işe yaramadı, sonrasında satıcıya sorduğumda, bana cevaben; yok efendim bu bitkisel destekler kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor, bir kişiye fayda sağlayan başka bir kişide zarar etkisi gösteriyor demişti. Öyleyse peki kobaymıyız?

Etkinliği net olarak kanıtlanmış bir tane ürün göremiyorum; bir zamanlarda millete soğuk sıkım çörek otu yağını kamyon kamyon içirttiler ve çoğunluk ne işe yaradığını bile anlamadı.

Hani bir atasözü var ya; ''sizler hakikatleri duymayı değil; sizler kandırılmayı istiyorsunuz'' yalanlarla avutulmak nereye kadar?

Zannedersem, aldığı parayı hak eden çok az insan var; mesela, merada kekikli otlarıyla sığırını ve toklusunu otlatıp da, bu organik eti satıp damakları cilalayan emektarlarda var.

Örneğin, saç dökülmesi ile alakalı milyon tane tarif var, hepside organik saf natural kaliteli nitelikli ürünler, peki bir ürünün saf ve organik yahut gerçekten orjinal veya pahalı olması gerçekten işe yarayacağı manasına geliyormu? Hangisi faydalı hemen hemen hiç biri kanıtlanmış değil.

Dikkat ederseniz kelime oyunlarıyla ürün satışı yapılıyor. Mesela; ''a aaa gerçekten natural soğuk sıkım %100 saf makademya fındığı yağıdır ve bu çok şifalıdır'' deniyor, gerçekten %100 makedemya fındığı yağı olması hiç önemli değil, hangi bitkiselin hangi adrese yaradığı önemli.

Nasrettin hocaya adamın biri gitmiş ve hocam, gözümde hastalık var, bana bir ilaç öner de gözlerime süreyim iyileşsin demiş.

-- Hoca; Katranı kaynat gözüne dök hiç bir şey kalmaz demiş. Adam gitmiş katranı kaynatmış gözüne dökmüş, neyse sonra, gözü kör olmuş.

-- Adam; Hocaya gitmiş tekrar öfkeyle; hocam bu işe yaramadı ve hatta gözüm kör oldu demiş.

-- Hoca; Yahu nasıl olur daha geçenlerde ayağımdaki nasıra döktüm iyileşmişti demiş.

Neyse uzatmayayım, çoğu şey sahte, dolayısı ile para; henüz satın alabileceği şeyleri bile satın alamıyor aslında, sadece alıyormuş gibi görünüyor, insanlar sömürülüyor.

Мalta еriği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön