View Single Post
Eski 22-05-2019, 12:25   #11
Ali B
Yeni Üye
 
Ali B's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Merhaba sevgili doğa dostları,

Siteyi üzün süredir takip etmeme rağmen üye olmak için bir türlü fırsat bulamamıştım. Öncelikle çok güzel bir bilgi paylaşımı platformu oluşturmuş olan kişilere ve bilgi ile tecrübesini paylaşan üyelere teşekkür etmek istiyorum.

Ankara Gölbaşında 1500 m2 olan nacizane amatör bir meyve bahçem var. 2015 yılında meyve fidelerini diktim ve yaklaşık 28 adet meyve ağacı ile 15 kökten oluşan üzüm bağı mevcut. Meyve ağaçları içerisinde bulunan kayısı ağacında geçen yaz ayının sonlarında (Eylül) aşağıdaki resimlerde görünen rahatsızlık belirdi.

Yaptığım araştırmalar (internetten) neticesinde kayısı ağacında bakteriyel kanser olduğu kanaatine vardım ve sonbahar ile ilkbaharda bordo bulamacı ile ilaçlamasını yaptım. Kayısı ağacının bu rahatsızlığı devam etmekte ve dallarında da ballanma mevcut, hatta bahçede bulunan 3 adet kayısı ağacının 3'ünde de ballanma (zamklanma) mevcut fakat sadece resimlerde görünen bir ağacın ana gövdesinde siyahlaşma ve yanıkmış gibi bir görüntü var.

Ağacın üzerinde meyveleri var. Konu hakkında tavsiyelerinizi almak isterim, çünkü internet üzerinden yaptığım araştırmalarda ağacı kesik uzak bir yerde yakmak gerektiği, aşacın dikili olduğu, çukurun yanmamış kireç ile doldurulup kapatılması gerektiği ve 2 yıl kadar aynı yere başka bir ağacın dikilmemesi gerektiği gibi bir sonuç çıkarttım. Başta da söylediğim gibi amatör bir şekilde yaptığım, hobi olarak gördüğüm ve hergün yeni birşeyler öğrendiğim için konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan, üstadlardan yardım rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
    
Ali B Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön