View Single Post
Eski 27-02-2019, 11:06   #2
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Name:  1-gelenkargolar.jpg
Views: 781
Size:  65.0 KB

Kargolar mahallenin kuaförüne gelmeye başlar. Düz ayak olmazsa, kargoların 4. kata her seferinde çıkacağının garantisi yoktur çünkü...
Her gün gelen kargolar alınır, kimden geldiğinin forumda duyurulması gerektiği için içine bakmak gerekir. Tohum etiketinden kullanıcı adı okunur. Tekrar içine bakmak gerekmesin diye adres etiketinin üstüne yazılır...

Öneri: Gönderen, kullanıcı adını gönderdiği zarfın/kolinin üzerine yazmalı.

Bu yılın vukuatı; Resulgur'un kargosunun kaybolması oldu.


Kargolar gelmeden epey önce, tohumların konacağı kutuların toplanmasına başlandı. (Bir kısmı geçen seneden saklanmıştı) Büyüklüğü uygun ve almak için bir izin gerekmediği için Halk Ekmek kolilerini tercih ettim. En işlek yer orası diye Üsküdar meydanındaki şube... Eve taşımak için otobüs macerası da var

Bu arada, yazamaya henüz başladığım için, parmağımı kesme olayını da anlatayım: Kolilerin altlarındaki yapışkan bandı kesip düzeltme işlemi sırasında, parmağımı kestim. Maket bıçağının böyle kazaları var... Çantadan mendil bulana kadar bir iki koliyi kullanılmaz hale getirdim Sonra yara bandını da bulunca sorun kalmadı. (Çantanın içeriği hakkında bilgi de vermiş oldum; maket bıçakları, yara bantları vs.

Kargolar gelirken yapılması gereken 2. iş baloncuklu zarfların siparişini vermektir. Ne kadar gerekebileceği bilgisi Meyvelitepe'den alınır.

3. iş olarak yine onun hazırladığı ve gönderdiklerinin çıkışı alınır. Kutular tohum dağıtmaya, zarflar adres yapıştırıp göndermeye hazır hale getirilir.

Önceki yıllarda tohumları A'dan Z'ye X W Q "diğer" seçeneği olma üzere 32 kadar kutuya dağıtıyorduk. Oradan alıp zarflara konuyordu. A kutusundaki isimleri A ile başlayan üyelere dağıtıyorduk. Bazen yorgunluktan isimler karıştırabildiği için bu yıl farklı bir yöntemin daha iyi olacağını düşündü Meyvelitepe.

Name:  3-adresleri-kesme.jpg
Views: 743
Size:  64.5 KB

Toplam 23 kutuya tohumları dağıtacaktık. (Bilin bakalım neden 22 ya da 24 değil de 23) Her kutuda aynı harfle başlayan sadece 1 kişi olacaktı. Tohum sayıları kutu başına adaletli dağılmış olacaktı vb.

Her kutuya o kutuda bulunan üyelerin isimlerin olduğu listeyi yapıştırdım. Başlangıçta işimize sadece numara gerekeceği için, büyük boy bir numarayı da o listenin üstüne iliştirdim. Böylece kutu işi hazır hale geldi.


Name:  2-kutulari-hazirlama.jpg
Views: 789
Size:  61.3 KB

Tohumlar konurken zarfın kime ait olduğunun anlaşılması için sürekli adres kısmına bakamayacağımız için, büyük boy isim çıkışı alınıp zarfın ağzına zımbalandı.


Name:  4-adresyapistirma.jpg
Views: 704
Size:  63.5 KB

Zarflar için yapışkanlı etikete adreslerin çıkışı alındı, kesildi. Zarflara yapıştırıldı.

Name:  5- zarflarhazir.jpg
Views: 727
Size:  50.6 KB

Zarflar hazır ve hangi zarf hangi kutuya aitse oraya kondu. Dönüp doğru mu koydum diye bir tur daha kontrol edildi. Güler gelince içi rahat etmez, bir tur da o kontrol eder

Geçmiş olsun, kargoların tümünün gelmesini bekleyeceğiz şimdi

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön