View Single Post
Eski 19-02-2019, 12:40   #6
Serifkrd
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-02-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Tek bir örnek vereyim;


Geçen sene marul 50 kuruş dahi yapmadı ve seralar öylece sürüldü. Bizde bazen marulları solucanları verdik. Şuan mal yok ve en küçük marul toptan 2,5 lira, pazarda kimse 5 liraya pahalı demiyor.

Toptancılar o zaman çiftçinin yanında olmadı fide parasına dahi verenler olmuştu. Şimdi herkes mal arama peşinde. Biz üreticinin yanında olmazsak ülkenin durumu daha çok kötü olacak.
Değerli çiftci kardeşim sen ciftcisin ben tuccar veya komisyoncu mal para ediyor toprakli tarımdaki kişiler zaten sabit kisilerle çalışır durum ve piyasaya gorede başka kisilerlede çalışmaya başlarlar şimdi 3 hafta icinde yaşadığım 2ornegi vermeyin sana misal ben 15bintl ürün yapip bana yollasın diye ciftciye yolladim sonraki 2ci hafta 13bintl daha yolladik biz dürüst çalışan kisilerin hep yanindayiz ha sen diyorsanki mal 3tl herkes aliyor 1tl olunca almiyor o ayri ozaman mali yolladığın kişileri iyi seçmek lazim sezonluk yüksek mal satip piyasadan yok olan kisileri degil ayrica mal degeri arz talep dengesine gore olusur 2hafta once havuc kg 3tl civarındaydı şimdi ise 1tl 1.5tl arasinda duruyor

Serifkrd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön