View Single Post
Eski 18-12-2018, 21:20   #22
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bu sezon tohumları bardaklara ekerken şöyle uygulama yaptım ve hiç bir kökte sorun olmadı. Saksıların altında suları biriktirecek tabla yoksa içten dışa doğru biraz ısıtacağınız vida ile yavaşca deliverin dört köşe ile tam ortadan.

Nedir bu hanımlardan çektiğimiz arkadaş Peki hamsileri önümüzdeki sezon tarlaya fideleri dikerken uygulasam güzel olmaz mı? Fareler bu olaya sevinmezler herhalde di mi?
Saksının altında tabla var ama saksı 150lt olduğu için tahmini ağırlık 200kg civarındadır sanırım şu anda,yani saksıyı kaldırıp tablayı boşaltma durumu yok,tabi ben bunun için başka sinsi bir plan daha yapmıştım,tablanın gidere yakın tarafını, saksının denk gelmeyen yani tablanın boş olan yerinden alttan delerek silikonla hortumu deliğe gelecek şekilde yapıştırdım hortumun diğer ucunuda gidere uzattım,saksıyı sulayınca sular tabladan gidere akıyordu.
Bence siz o hamsileri unutun çünkü koku kedi köpek ne kadar aç hayvan varsa bahçenize çekecek ve bahçenizi işlemek için ekstra efor sarf etmenize gerek kalmayabilir Bence bu iş için bir balık restaurantından rica edeceğiniz balık kemiklerini kullansanız daha makul olur veya biraz pahalı bir seçenek bahçenizin büyüklüğünü bilmiyorum ama yarasa gübreside olabilir.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön