View Single Post
Eski 01-10-2018, 12:42   #12
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
arkadaşlar tohum paylaşım tamamen serbest bırakılmış. isteyen istediğine paylaşım yapabilir bir zorunluluk yok. dolayısıyla kimseyi cezalandıramayız. kimler tohumlarla ne yapıyor bilmiyoruz ancak çokta merak ediyoruz. ama bunun içinde bir çözüm maalesef yok.

şöyle ki ben tohum için elimde değerli olup az miktar olan tohumları paylaşırken kişinin sitede aktifliğine bakıyorum. örnek vermek gerekirse; sayın g.c ve sezerakk ı burada tanıdım ve çok mutlu oldum. belki çok fazla tohum paylaştım fakat paylaşımlardan 1 kişinin bile kazanılması kazançtır diye düşünüyorum.

o sebeple sitede tohum paylaşım zamanında dahi azıcık hareket edeni dahi görmezlikten gelmek istemiyorum. en azından emek verip o da bir arayış içindeki burayı bulabilmiş.
Sayın Musa Gündoğan,
kimsenin hiçbir şeye zorunlu olmadığını zaten biliyoruz. Bunun zorunluluktan değil de ahde vefa kabilinden yapılması gerektiğini söylüyorum ve de bunu uzun bir süredir dile getiriyorum.

Tohum dağıtırken aynı elemeyi ben de yapıyorum ancak ne yaparsak yapalım bu tür önlemler bu sonuçların doğmasına engel olmuyor. O nedenle daha kesin önlemler alınması gerektiğini savunuyorum.

Ayrıca, kimseyi cezalandırmamak gibi bir şey de söz konusu değil. Nasıl ki ilk kez katılan arkadaşlara on çeşitten fazla talep edemezsiniz diyebiliyorsak, bu konuda da birtakım yasaklar getirebiliriz. Zira bu tür yakınmalar ilk kez dile getirilmiyor ve son da olmayacak.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön