View Single Post
Eski 08-05-2018, 12:51   #11
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Kötü kokması iyiye işaret değil maalesef. Kökü koku anaerob çürükçül bakterilerin metan, hidrojen sülfür ve amonyak gazı çıkarmalarından geliyor. Bir çok patojen organizma olabileceği gibi, bitkilere toksik madde üremesine de sebep olabilirler.

Bu türden bir çay yapmak istiyorsanız ya havalandırmalı aerob İrfan çayı yapın, ya da lactobacillus aşılayarak içinde patojen olmaması garantilenmiş fermantasyon yapın.

İrfan çayı yaparsanız 4 günde kullanılır hale gelir. Lactobacillus fermantasyonlu yaparsanız 3 hafta fermente olması gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön