Konu: Domates
View Single Post
Eski 12-04-2018, 19:23   #977
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meltemoznr Mesajı Göster
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Biraz erken davrandım . kayseri günesli gidiyordu ben sasırtmayı yaptıgımdan beri günes yüzü görmüyoruz sürekli rüzgar esiyor. Domatesleri odama aldım pencerenin önünde duruyorlar balkona koyamıyorum rüzgardan dolayı. Bi kac tanesi dayanamadı malesef
Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler
Bu linkte tohumdan fideye geçiş aşamaları dersi var. Dikkatle okumanızı öneririm. Sizin fidelerin güneşle karşılaşmasına uzun zaman var. Şimdilik yalnızca parlak aydınlık. Balkon yasak
Pencere önü doğru yer. Sıcaklık 18-20 derece. Pencere önünde iken de güneş görmemeli. Asıl yapraklar açılıp, büyüdükten sonra o aşamalar. Fidelerinize yazık edersiniz.
Okuyarak, yapabileceğimiz hataları azaltabiliriz. Forum ilk sayfasında "Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler" ana başlığını bulun Altındaki konularda "Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)" konusu var. Buna tıklarsanız tohum konuları var. Zeki Yağlı bey'in açtıklarına bakarsanız, sonradan yaşayacağınız sorunların da yanıtlarını bulacaksınız.
"Bitki dünyası" başlığının altında ise "sebzeler" var. Tıklarsanız "domates" bölümü var. Orada da faydalı bilgiler var. Kolay gelsin.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön