Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Bazlama bildiğimiz bazlama, ulusal çapta bir şey olduğunu düşündüğüm için açıklama gereği duymadım.
Mayalanmış hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayıp oklavayla ince açıyorsunuz ve teflon tava veya sacda pişiriyorsunuz. Bazlama budur yapımı çok basit.
Sonrasında içine ince kıyılmış maydonozlu peynir, tereyağlı patates, tulum peyniri neyse artık sarıp yenebilir.
Küçük teflon tavadaki görüntüsü bu
|
sayın süzi dilara eğer bu yaptığınıza sizin oralarda bazlama diyorsanız bilmiyorum fakat bazlama bu değildir. bazlama oklavayla açılmaz açılırsa da bazlama olmaz. bazlamanın türkiyedeki merkezi ankara kızılcahamam ilçesidir. bu herkes tarafından bilinir. orada da şöyle yapılır mayalı hamur (biraz cıvık: elle alınca ele yapışabilecek kıvamda) ortalama bir şekilde yuvarlak şekilde kesilir. daha sonra bir tabla üzerinde elle vurularak şekil verilir: ne ince ne kalın. ortalama kalınlık 2 cm dir. sonrasında ister tavaya ister saca atın (asıl olan sac üzerinde olandır) arada bir kendi etrafında çevirerek bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirmelisiniz.
Kızılcahamam Bazlaması: