View Single Post
Eski 14-09-2007, 14:36   #27
miskenacar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Bu sene enteresan biçimde tarlanın her tarafında kapariler ortaya çıktı. Belki de ayrık otları ve diğer yabani otlar kuraklığa tahammül edemedikleri için kapariler yeşerme olanağı buldular. 50-60 kök kadar varlar. Tatil dönüşü keşfettiğim için meyveler olgunlaşmış durumdaydı. Dolayısıyla topladıklarım zeytin büyüklüğünde, hatta bazıları biraz daha büyük.

İnternetin altını üstüne getirdim (desem biraz abartmış olurum) yine de kapari meyvesinden neler yapıldığına dair açık bir tarife rastlamadım. Devlet sırrı gibi korunuyor. Hatta bir yurttaşımız dünyada ilk kez reçelini kendisi yaptığı için patentini bile almış, kutlarız kendisini. (Kimbilir, belki de herkez yapıp yiyebilse daha çok yaygınlaşacak ve daha çok satacak.) Sitenin birinden yemek tariflerini buldum ama yemeklere hangi biçimde konacağına dair açık bir bilgi yok. Bir yerde %20 oranda salamura yapabileceğimiz yazıyordu. Yani beşte bir oranda tuzu kastediyor sanırım. Belki de bir hata yaptım çeşme suyu kullandım, herhalde kaynamış su daha doğru olacaktı. Şu anda bir haftadan beri
kavanozların içindeler. Bir tanesi açıp baktım, kırmızımtırak ve kurumakta olan yemiş görünümünde. Sonucu sizlere bildireceğim.
Bu hafta toplayacaklarım konusunda her türlü öneriye açığım.

Sevgiyle kalın

miskenacar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön