Toplama zamanı
Merhaba arkadaşlar,
Ben sonbaharda havaların da sıcak gitmesiyle iyice gelişen ebegümecilerden kesip, pirinçli, zeytinyağlı yemeğini yaptım. İlginç bir durum oldu. Daha genç ince saplı olanlar pişmedi ve yemeğin içinde kılçık gibi kaldı. Eşim yiyemedi. Ben de ancak çok çiğneyerek yiyebildim. Kalın saplarıysa pişti ve yumuşadı. Gerçi bir fasulye kılçığı gibi değillerdi. Sonuç olarak çiğnedikçe dağılıyorlar. Daha önce, ilkbaharda yaptığımızda böyle bir durumla karşılaşmadık. Sanırım saplar iyice kalınlaşmıştı. Benin naçizane gözlemime göre bitkinin sapları çok inceyken ham oluyor. Yani tam gelişmeden yemek doğru değil gibi geldi. Sonuçta bu onun bir savunma yöntemi olabilir ve bu dönemde yenmeye hazır oladığını gösterir diye düşünüyorum.
Hepimize afiyet olsun.
|