View Single Post
Eski 05-12-2017, 19:20   #992
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
Sn.TCM, yanılıyorsunuz.... Mart değil,Mayıs sonu dikilselerde hiç bir kuruma olmaz.

Ancak gereken gübrelemenin yapılmadığı,besin yönünden fakir topraklarda yetişen, kısaca küçük ve zayıf yumrular kuruyabilir.

Yumrular ilk donlardan sonra değil,ilk donlardan önce topraktan çıkarılır.Kaldı ki Ege sahil şeridinde çok sıkışmadıkları sürece yıllarca yerlerinde kalabilirler.
...
Burada asıl olan sizin veya benim doğrum değil.Yumruların topraktan sürmelerinden itibaren söküldükleri güne kadar gerektiği gibi beslenip güçlenmelerini saģlamak doğru olan.İri kalibreli yumrulara hiç bir şey olmaz.Herkes bildiği gibi yetiştirsin.SELAMLAR...
Yumruları normal şartlar altında mayıs sonuna bekletirseniz birer karış süğmüş olur.

Yumrular ilk donlardan sonra topraktan çıkarılır. Genel bilgi olarak eksi yediye kadar dayanıklıdır. Dolayısıyla ilk donlar zarar vermez ve üst yapraklar (yeşil aksam ve çiçekler) ortadan kalktığı için az da olsa geçen süre yumruların biraz daha gelişmesini sağlayacaktır. Yoksa 'bizim bölgede 03 kasım 2017 de ilk don görülecek o zaman ben 02 kasım 2017 de soğanları sökmeliyim' gibi bir yaklaşım olmaz. Peki ilk donlar 23 kasımda olursa ne olacak?

Konu ile ilgili sizi bilmem ama ben otör değilim, dolayısıyla çeşitli bilgileri okuyarak öğrendim, deneyerek te bana (bana derken şartlarımıza, bölgemize vs.) en uygununu bulmaya çalışırım sadece. Bence siz de okuyun, okumanız için yarım saat uğraştım linkler hazırladım.

https://ziraatyapma.blogspot.com.tr/...iriciligi.html

Yıldız Çiçeği (Dahlia) Bakım ve Hastalıkları

Yıldız Çiçeği (Dahlia) Bakımı

https://www.webanne.com/yildiz-ciceg...istirilir.html

Dahlia Flowers: How to Grow, Cut, and Arrange Them

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön