View Single Post
Eski 28-09-2017, 12:40   #64
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
2 haftada yeme kıvamına gelmişler. Resim yok ama anlatayım biraz))Renk piyasadakiler gibi değil, sirkede yapılan turşu gibi. Gevreklik kullanılan malzemeye bağlı biraz da. Biz kornişon salatalıktan pek bir şey anlamadığımız için bildik hıyarların tombulca, bağ bozumu hallerini yaparız sürekli. Tabii ki kornişonlar gibi gevrek olmuyor. (Üstelik çıtır çıtır olsun diye dünya kadar da asma yaprağı koymuştuk. )

Görsellik pek bir şey ifade etmese de lezzet konusunda söylenecek hem çok şey var hem hiç bir şey yok) Böyle lezzetli turşuyu en son ne zaman yedik hatırlamıyorum. İyi ki ilk yaptığımız ( içine limon tuzu konmuştu) salamura suyunu döküp yeniden kurmuşuz. İçine bir gram limon, limon tuzu veya sirke koymadık ama konmuş gibi ekşilik oluşmuş. Yok böyle bir lezzet. Herkese şiddetle tavsiye edilir.

Yeri gelmişken laktik asit bakterileri sürek avında bizlere yol gösteren, her sorumuza bıkıp usanmadan cevap veren Sn MeyveliTepe' ye şükranlarımızı sunarız. Sayenizde nefis bir turşu yaptık ve tüketmeye başladık. Darısı diğer forumdaşların başına...


Düzenleyen Lonicera : 28-09-2017 saat 14:25
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön