View Single Post
Eski 20-09-2017, 03:54   #2960
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kubrasaglam Mesajı Göster
Cam değil ama sert bi plastik bi de altta delikleri Yok kendim süzüyorum fazla suyu bu yıl içerisinde 2 kez saksı değişimi yaptım bi zararı olur mu ? Bir de çürüyen kötü olan kökleri kesmiştim ama bi tarafın kökleri hep kısa kaldı ve o tarafa doğru devrilmek istiyor bu kök kesme işini yapmak doğru mu ? Son olarak bi yerde okumuştum geceler serin yerde tutmak gerekir diyordu benim bulunduğum oda serin geceleri odama getirip gündüzleri mutfakta tutmaya devam edeyim mi mutfak sıcak ve güneş alıyor yani bakanlar böyle yer değişimi yapıyor mu yA da sürekli yer değiştirmekte doğru olur mu ? İlk orkidem ve İnanın başlıktaki gibi hem hevesli hem acemiyim bir sene olacak gözümden sakınıyorum ☺
Soyle soyleyeyim kisisel bir tercih olarak degistirirdim. Tabii bu fikrimi benimsemeden once sn.Doku Kulturcu'nunde yorumunu beklemekte fayda var. Kokler ip gibi oldugu zaman ya da soyle diyeyim tamamen simsiyah oldugu zaman evet kesilmeliler cunku obur turlu curumeye yol acar. Ancak azicik kahverengilik var ya da zebra deseni gibiyse bu koklerin calisma ihtimalinden dolayi kesilmesi tercih edilmez. Orkidenize uygun bir yer belirlemeniz elbette orkidenin sagligi icin daha iyi olacaktir. Bol camli aydinlik bir alan tercih edilebilir ancak direk gunes isigini almamali.

Sn.Rosalia, Fotograf yuklemediginiz surece boyle bir durum icin yorum yapamayiz.Cunku bolgesel kahverengilesmeler gunes lekesi de olabilir. Kisacasi secenek oldukca bol. Duzgun bir sekilde birkac sekilde fotografini cekerseniz elbette insanlar sizinle ilgilenir. Ancak orkide bakimi uzerine anlasilmayacak pek birsey kalmadi cunku sitemizde zaten sayfa basi anlatildi bu konu. Okuyup uygulayacaksiniz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön