View Single Post
Eski 05-04-2017, 17:51   #9
blick
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Blick,

Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi istikrarlı bir şekilde hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.

Bahçenizin daha önce sahipleri ve yakın çevredekiler ile görüşüp bu durumun süreklilik arzedip arzetmediğini öğrenmeniz iyi olur. Sazların ve duvarın olması oradan su geldiğinin göstergesi. Fazla geldiği zaman da hiç bir şeyi dinlememiş. Yaptıracağınız şeyi geçmiş yıllarda nasıl ne kadar taşkın olduğunu öğrenerek planlayarak yaparsanız iyi olur. Kalıcı tedbirler almak zorunda kalabilirsiniz. Gerekirse suyun tahliyesini sağlayacak kanal açmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
Sn Muda çok teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için yol gösterici olacak.

Son gidişimde alt tarlanın sahibiyle görüştüm. 40 yıldır buralıyım ben böyle bir yağmur görmedim dedi artık bizim şansımıza heralde aslında daha sonra olmasından ve yaptığımız şeylere zarar vermesindense önceden olup ona göre önlem almamız çok daha iyi olacak. Duvar örüldükten sonra önüne toprak ile bir set yaparak yoldan daha yüksek olmasını sağlamayı düşünüyorum en azından yağış olursa suyun orada toplanmasını engellemiş olurum. Diğer bir kenarı da minik bir dere o bölgeye nasıl bir önlem alabilirim bu konuda hiç bir fikrim yok

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön