View Single Post
Eski 15-12-2016, 08:51   #22
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Dört adet kuzu ayağı aldım. Sonra söğüşçüye uğradım haşlanmış 1 yanak- 1 dil- yarım beyin aldım ( söğüşçü bir adet kuzu kelle parası aldı- 15 tl.).
Ayakları önce ocağın ateşinde tütsüledim( temizlenmiş olmalarına rağmen üzerlerinde kalan kılların yok edilmesi için). Soğuk suda iyice yıkadım.
Haşlamaya geçtim. Ayakları koyduğum tenceredeki su kaynayınca döktüm o suyu tekrar su koyarak tuz ilavesiyle 2 saat kaynattım. Ayakları aldım tencereden kenara ( bunlar paça ama çorbaya konacak tarafı pek yok) kalan su paça çorbamızın suyu olacak.
Söğüşçüden aldıklarımı fındık büyüklüğünde parçalar haline getirdim bıçakla. Paça suyunun içine boşalttım hepsini. Bir kaseye 2-3 kaşık kadar un koydum paçanın suyundan alarak iyice sulandırdım unu, içine karar miktarda sirke ile iyice havanda dövülmüş bir kaç baş sarmısak ilave ederek ateş üzerindeki paça suyuna ilave ettim. Bu esnada ara vermeksizin çorbayı karıştırmaya başladım. Daha sonra tuzunu da ilave edince çorba tamamlanmış oldu ( karabiber ekmedim isteyen sonra ilave etsin diye- çorba kaynarken yarım kaşık kadar tereyağını attım çorbaya- tereyağını kırmızı biberle eritip sonradan üstüne dökmek lazım ama bizim evde yasak o kadar yağlı çorba).

Enfesdi....

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön