agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni50Beğeniler
  • 1 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 6 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen hosseda
  • 5 Gönderen pria
  • 3 Gönderen pria
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen hosseda
  • 5 Gönderen hosseda
  • 2 Gönderen hosseda
  • 4 Gönderen malina
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen alaoğlu
  • 1 Gönderen hosseda
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen sındırgılı
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen pria
  • 3 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen Kozanli

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2014, 15:32   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Kelle paça çorbası

Bir kuzu kelle ile 2 adet kuzu ayağını iyice elden geçirerek tertemiz yaptım sonrada çok iyi yıkadım.
Büyük bir tencereye soğuk su koydum ve iki saat kadar içinde beklettim. Sonra tekrar yıkayarak tencereye koydum su ve tuzunu ilave ederek orta kuvvetli ateşte 2,5 saat kadar kaynattım. Çatal ile kontrol ettim gayet güzel pişmişler.

Şu anda tencerenin ve içindekilerin soğumasını beklemekteyim. Nette okuduğum tariflerle buraya kadar gelebildim bundan sonrası için birbiri ile tıpatıp benzeşen net tariflerinden ayrılarak çorbayı tamamlamak niyetindeyim. Bu çorbayı yumurtasız hatta hiç terbiyesiz nasıl tamamlarım.
( suyu tattım gayet lezzetliydi bu haliyle bile.)

 
maki01 beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2014, 19:13   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Çorbayı tamamladım ve 2 kase içtim çok lezzetli bir kelle paça çorbası oldu.

Kelle ile paçaları ayıkladım, çıkan etleri ve dili buzdolabına koydum. İki saat sonra bir kaseye 2 çorba kaşığı un koydum,biraz tuz attım ve su ilave ederek koyuca bir ayran kıvamında mayi elde ettim.

Bir karış çapında küçük bir tencereye haşlama yaptığım tenceredeki et suyundan doldurdum ve ateşe oturttum tencereyi...( haşlama suyunda köpük bile oluşmamıştı...kelle ve paçaları çok temizlediğimden sanırım). Et suyu kaynamaya başladığında unlu suyu tencereye az az ve karıştırarak ilave ettim. Devamlı karıştırarak 5 dakika kadar kaynattım ve arkasından bir kenarda ufak parçalar halinde kestiğim kelle ve paça parçalarını tencereye ilave ettim, çok az kaynattım ve ateşi kapadım...

Çorbaya tereyağ, kırmızı biber, vb. şeyler ilave edilebilirdi ama lezzet çok iyiydi hiç bir ilave yapmama gerek kalmamıştı.

maki01, pria ve yağmur beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2014, 23:24   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
Ellerinize sağlık.

mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2014, 23:31   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,110
Galeri: 762
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Çorbaya tereyağ, kırmızı biber, vb. şeyler ilave edilebilirdi ama lezzet çok iyiydi hiç bir ilave yapmama gerek kalmamıştı.
Afiyet olsun.

Bu çorbanın olmazsa olmazı, sirke sarımsak sosudur.

maki01, Fatih, pria ve 3 kişi beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2014, 17:45   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Teşekkür ederim sn. SDurul ve mozen,

Köyde yaptım çorbayı, tek gitmiştim hafta sonu. Ekşiyle salata dışında aram yok sos aramadım o yüzden.
Yarısı arttı eve getirdim. ( iki öğünx2 dört kase ben içtim. Kelle 7 tl. ayaklar 2 toplam 9 tl. ye maloldu neredeyse 3 öğün geçirecek... gribe de birebirmiş.).
Bu akşam eşim sirke sarmısak sosunu ilave eder, birde öyle denerim...

(Haşlanan beyni çorbaya ilave etmedim, paçalardan da ilave yok sayılır. Kellenin yanakları ve dil bol malzemeli bir çorba oldurmaya yetiyor.)

mozen beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 23:08   #6
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Eşim kesinlikle yemiyor ama ben bugünlerde ''ayak paça'' çorbaya musallat oldum..

Çanakkale'de sabah 6-6.30 gibi gezintiye çıkmak, bir iki saat yürümek, sessizlik içinde boğaza nazır keyif yapmak huy oldu bende..Sabahları birkaç çorbacıya gittim..Pek keyif alamadım ayak paça'dan..

Sonunda kendim yapmaya başladım..
Çok taze 4'lü kuzu ayak alıyorum..her ayağı 3 parçaya böldürüyorum..Bunları evde bir güzel yıkıyorum..Sonra bir taşım kaynadıktan sonra suyunu değiştiriyorum..Daha sonra 1 saat düdüklüde kaynıyorlar..Soğuduktan sonra etimsi, kıkırdaklı yerleri soyup ince ince doğruyorum ayrı bir kaba..Daha sonra suyunu ince süzgeçten geçiriyorum..Sonra etleri-kıkırdakları atıyorum içine..3-4 yemek kaşığı yoğurt, organik elma sirkesi , 4-5 diş ince kıyılmış sarımsak, yarım limon, bir iki tutam un koyduktan sonra beş dakika kadar daha kaynatıyorum..Çorba hazırdır..
İçine bayat çavdar ekmeği doğruyorum..Ayrıca pul biber, kekik nane ve karabiber serpeliyorum..Harika doyurucu bir gıda oluyor..Orta boy tenceredeki bu çorba 3-4 gün yetiyor, başka bir yemek ihtiyacı da hissetmiyorum..Doyurucu, tok tutucu yani

Kallojen yönünden çok zengin bu yeni gıdayı çok benimsedim..İhmal etmişim bugüne kadar..Tavsiye ederim..

Düşük maliyetine bakmayın, baya bi zengin gıdasıymış bu..
Ayrıca, Karatay Hoca “Paça çorbası güç verir, kuvvet verir. Yoğun protein içerdiği için tok tutar. Kilo vermek istiyorsanız, gücünüzü kaybetmeden, halsiz kalmadan aşırı kilolarınızdan kurtulursunuz.'' demekte..

Patronlar Dünyası

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen pria : 14-06-2016 saat 09:01
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 08:19   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,744
Sayın pria, bu güzel tarif ve yararlı bilgiler için teşekkürler.. Tarifi ayrı bir başlık açıp taşıyacağım

Bu arada fotoğraflar harika..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 09:04   #8
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Kuzu ayaklarından çıkan etimsi-kıkırdaklı kısımları ince ince doğramamın nedeni, ikinci pişirimde bunların da eriyerek çorba suyuna karışmasıdır..Hani, o kıkırdaklı kısımları çiğnemekten hoşlanmıyacak insanlar için iyi bir çözüm oluyor bu..

Ayakların taze olması nahoş kokuların önlenmesinin tek çaresi..Ben ayakların taze olduğunu, ayaktaki toynağın kırmızı olmasıyla anlıyorum..Rengi hafif karardıysa taze değildir.
Ayaklar taze olunca çorba mis gibi oluyor, rahatsız edici bir koku falan asla olmuyor..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 18:23   #9
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Çanakkale'de kelle paça yaygın olarak satılır..Ama bu faydalı çorbayı sevenlere ve damak tadına düşkün olanlara bir tavsiyede bulunmadan edemiyeceğim..

Çanakkale Biga'nın et ürünleri meşhurdur..Köftesi..çorbası..

Eğer yolunuz düşerse Biga'da kesinlikle kelle paça çorbanızı ''EMİN'İN YERİ'' lokantasında içmeden gitmeyin derim.. Ben Biga'da birçok çorbacıya gittim..Çoğunda yanak etleri kararmış ve tel tel olmuştur..Ama bu Emin o yanak etlerini rengi kararmadan minik küpler halinde nasıl çorbaya dönüştürebiliyor bilemiyorum..Yanında da genelde tazecik pide veriyor..

İddia ediyorum ki; böyle güzel bir çorbayı içebilmek için yolunuzun Biga'dan geçmesini aklınızdan geçireceksiniz..

https://www.google.com.tr/maps/place...3!4d27.2432261

tener, Fatih ve A_NOMAD beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2016, 00:25   #10
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Onkoloji uzmanı Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar diyor ki:

'Kanserin çaresi paça çorbası ve evde yapılan yoğurt'

tener ve Fatih beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2016, 09:09   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Akşamları eve yürüyerek giderken sakatatçıların önünden geçiyorum. Kellelere, ayaklara bakmaya başladım...Vakti geliyor.

pria beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2016, 09:22   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Annem rahmetlinin bir yemeği vardı. Bol ayak paça, pirinç, kırmızı biber ve zeytinyağdan oluşan bir yemekti. Kalabalık ailede dar imkanlarla çocuklara her gün et yediremezdiniz. Ayda en az bir defa yapılan bu yemeğin sebebini şimdi daha iyi anlıyorum.

Ne varsa eskilerde var sözü boşa değil.

Fatih, pria, alaoğlu ve 2 kişi beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2016, 12:21   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Bir kuzu kelle ile 3 tane kuzu ayak şu anda tencerede haşlanmaktalar. Köydeyim, ocak yanıyor, patatesler pişiyor içinde, çorbayı da yaparsam bakın gari keyfime...

Fatih ve pria beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2016, 17:53   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,490
Galeri: 90
İçmesini çok severim...

Geçmiş zaman (epey geçmiş zaman) pişirmek için kelle almıştım.

2-3 gün dolabın kapağını açıp içinden bir şey almakta bile zorlandık, başka rafa bakıp el yordamıyla almaya, göz göze gelmemeye çalışıyorduk. Kim alıp attı hatırlamıyorum

Güler, Fatih, pria ve 1 kişi beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2016, 20:58   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Büyük bir levrek tutmuştum vaktinde tahminim 3 kg üstü bir hayvandı. Balığı kepçeden çıkarıp bez torbaya koyarken gözgöze geldik. Aklıma geldikçe neden salmadım ben onu suya geri diye hayıflanırım...
Kelleyle gözgöze gelemezdiniz...seyrettiniz herhalde siz onu.

pria beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2016, 17:54   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,202
Galeri: 103
Hiç pişirmedim şimdiye kadar, nasıl da yapılır bilmem.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2016, 09:56   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 75
Değerli arkadaşlar. Kelle ile göz göze gelmek istemiyorsanız sığır dili alıp onunla da çorbanızı yapabilirsiniz. Hatta dilimleyip soğuk söğüş olarak ta kahvaltıda yiyebilirsiniz. Ama paçadaki lezzeti beklemeyin. Nacizane tavsiyemdir.

Güler beğendi.
alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2016, 10:38   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Bu çorba için kelle ile uğraşmaktansa o kısmı söğüşçülere müracaat ederek çözmek niyetindeyim. Kelleden kayda değer malzeme de alınmıyor iki adet kelle haşlamakta zor. Çokca ayak haşlayarak elde edeceğim paça suyuna söğüşçüden alacağım malzemeyi katmak suretiyle meseleyi çözeceğimi umuyorum.
Dana dili fikri de güzel denemek lazım.

Güler beğendi.

Düzenleyen hosseda : 06-12-2016 saat 13:33
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2016, 11:32   #19
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,202
Galeri: 103
Hadi millet, yapın deneyin de neticeyi yazın, benim gibi hiç pişirmemiş olanlara da tarif verirsiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2016, 13:22   #20
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 870
her sabah lokantada kelle çorbası içiyorum. fakat bu işede el atıp kendim yapacağım kelle çorbasını.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2016, 20:43   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 75
Damak tadını bilenler burada toplanıyor galiba. Sayın Hoşseda, bakın nelere sebep oldunuz. Biraz gecikmeli de olsa forum hareketlendi. Benim milletim ağzının tadını bilir yaaa

alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2016, 09:51   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Dört adet kuzu ayağı aldım. Sonra söğüşçüye uğradım haşlanmış 1 yanak- 1 dil- yarım beyin aldım ( söğüşçü bir adet kuzu kelle parası aldı- 15 tl.).
Ayakları önce ocağın ateşinde tütsüledim( temizlenmiş olmalarına rağmen üzerlerinde kalan kılların yok edilmesi için). Soğuk suda iyice yıkadım.
Haşlamaya geçtim. Ayakları koyduğum tenceredeki su kaynayınca döktüm o suyu tekrar su koyarak tuz ilavesiyle 2 saat kaynattım. Ayakları aldım tencereden kenara ( bunlar paça ama çorbaya konacak tarafı pek yok) kalan su paça çorbamızın suyu olacak.
Söğüşçüden aldıklarımı fındık büyüklüğünde parçalar haline getirdim bıçakla. Paça suyunun içine boşalttım hepsini. Bir kaseye 2-3 kaşık kadar un koydum paçanın suyundan alarak iyice sulandırdım unu, içine karar miktarda sirke ile iyice havanda dövülmüş bir kaç baş sarmısak ilave ederek ateş üzerindeki paça suyuna ilave ettim. Bu esnada ara vermeksizin çorbayı karıştırmaya başladım. Daha sonra tuzunu da ilave edince çorba tamamlanmış oldu ( karabiber ekmedim isteyen sonra ilave etsin diye- çorba kaynarken yarım kaşık kadar tereyağını attım çorbaya- tereyağını kırmızı biberle eritip sonradan üstüne dökmek lazım ama bizim evde yasak o kadar yağlı çorba).

Enfesdi....

pria ve oz26 beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2016, 14:34   #23
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Eşim böyle sakatatları görmeye ve ellemeye bile tahammül edemediği için kendim yapar kendim yerim..

Benim ayak paça tarzım şöyle..

Kuzu ayaklarını uzun süre yıkarım, olası kıllardan kurtarmak için..
Daha sonra düdüklüye koyarım, 3-5 dakika kaynatırım..sonra bu suyu atarım..
Tekrar temiz su ile bunları düdüklüde 10-15 dakika kaynatırım..Normal tencerede kaynatınca çok uzun süre pişirmek gerekiyor çünkü..Ayrıca düdüklüde yapınca kollajen içeren ayaklardaki kıkırdaklı kısımlar iyice eriyip suya karışıyor, soğuyunca donup jöle haline geliyor..
Ayakları alıyorum tencereden..5 kuruş kadar büyüklükte minik parçalar halinde doğruyorum kalan etsi kısımları..Daha sonra tekrar suyunun içine döküyorum..en az 7-8 diş sarımsağı, tuzunu bir miktar biber salçasını koyup tekrar bi 5 dakika daha kaynatıyorum düdüklüde..

Bu kadar..

oz26 beğendi.

Düzenleyen pria : 15-12-2016 saat 19:23
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2016, 18:33   #24
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,949
Galeri: 13
Seneler once, Kadikoy carsi icindeki Yanyali lokantasinda kelle paca corbasi istemistim.Gelen corbada yuzen etleri pek sevemedim. O gunden beridir gittigim vakit sadece suyunu isterim.Bol sarimsakli sirke ile iyi gider.
Umarim, kalojeni suyuna geciyordur.

kamil35 ve pria beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2016, 19:17   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Kalojen tamamen çorbanın suyunda bulunuyor. Ayakları haşladığımızda paçalar eriyerek suya bu maddeyi aktarıyor. Dünkü çorbayı ısıttım biraz önce, suyu sütlü muhallebi görünümündeydi buzdolabından çıktığında, kaynayınca eridiler.

Ama sade suya hiç değilse dil ve yanaktan malzeme ilave ettirin...

sındırgılı ve pria beğendi.

Düzenleyen hosseda : 15-12-2016 saat 21:03 Neden: kelime düzeltildi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2016, 19:17   #26
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,332
Yolunuz Biga'ya düşerse Biga Çayı boyunda, Çan yolunda ''Emin'in Yeri''nde muhteşem bir kelle paça içebilirsiniz....O paça etlerini nasıl minik küpler halinde eritmeden pişiriyor hayret ediyorum..

Çanakkale Merkez'e yolunuz düşerse İskele'de tarihi saat kulesinin kaşısındaki ÖZEL çorba salonunda çok özel bi ''ayak paça'' içiniz derim...Ayak paçayla verilen muhteşem ekmek en az çorba kadar hoşunuza gidecektir..Gerçek ekmek budur, diyeceğinizden eminim..

Çanakkale'de bir de TUZLAMA için gittiğim çarşı içinde CEREN diye bi çorbacı var..ayak paçasından ziyade tuzlaması çok güzel..

Bizim Biga kelle paça'cıdır, Çanakkale Merkez ise nedense ayak paçacı'dır..

Kozanli beğendi.

Düzenleyen pria : 18-11-2018 saat 18:32
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2018, 16:39   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,176
Galeri: 3
Bu yılın ilk kelle paça çorbasını bugün yaptım. Bir haşlanmış kellenin yarısını kullanabildim kalanı ile de tekrar alacağım ayaklarla paça suyu yaparak haftaya ikinciyi yaparım herhalde.
Geleneksel beslenmemizin önde gelenlerinden olan bu çorbanın yararı saymakla bitmez, çocukların sağlığına yapacağı katkı sebebiyle evlerde yapılması iyi olacaktır. Çok uğraştıran bir çorba da sayılmaz, yukarıda yazılan tariflere uygun yapılırsa netice gayet iyi olacaktır.

İlave not : Lezzet çok iyi ama malzeme zayıf olmuş uyarısı alınca ayırdığım kelle parçalarınıda çorbaya ilave ettim. Yani orta boy bir tencere çorba için tam bir kelle gerekiyor. Bu sene fiyatı 25 liraya dayanmış kellenin, ayaklarında tanesi 2 lira olmuş.

pria, Dutlubahçe ve Kozanli beğendi.

Düzenleyen hosseda : 18-11-2018 saat 18:08 Neden: ilave not sebebiyle
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2018, 17:12   #28
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan
Mesajlar: 471
Kelle-paça

Antalya'da "paçacı Şemsi.
Her Antalya ya geldiğimde mutlaka içerim.

Pekii, kelle-paça nın tarihini bilen arkadaşlar var mı?
Benim bildiğim Fransız mutfağı olduğu...

Bulursam yayınlarım yazıyı...

Eklenen Resimler
 
Gül Batur, pria ve Milla beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018