Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
@ telato, spagetti kabağınız pek güzel, bende de bu yaz bi kabak çıktı ama spagetti gibi sarı (içini kesmedim daha) ebat olarak benzese de sizinki gibi iyice sivri değil. Kendi başına çıktı geldi, bir tek kabak yaptı ve geçti gitti.
Spagetti kabağı ne zaman koparıp yemeli, yani tatlı kabağı gibi aylarca beklese olur mu? Bir de nasıl yiyelim, gerçekten diğer kabaklardan farklı mı?
|
Sayın TCM;
Siz söyleyince , şimdi banada Sayın
Sevoş ve Sayın
h_dogan'ın kabaklarına göre benim spagetti kabak, daha ince ve uzun geldi.
Spagetti kabak sararmaya başlamadan kesilmelidir. Sarı halini alan kabak zor kesilmektedir. Benim de ilk deneyimim olduğu için ilk olanları sararttım(fotoğraftakiler), diğerlerini daha erken hasat ettim.
Kış kabağı olduğu için kilerde saklayabilir, yıl boyunca tüketebilirsiniz.
Spagetti kabak ile yapılan yemeklere gelince; ben işin biraz kolayına kaçtım. Haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile karıştırdım.
Spagetti kabak ile hangi yemekler yapılmıyor ki
Spagetti kabak yemekleri