View Single Post
Eski 14-11-2016, 13:52   #42
telato
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ telato, spagetti kabağınız pek güzel, bende de bu yaz bi kabak çıktı ama spagetti gibi sarı (içini kesmedim daha) ebat olarak benzese de sizinki gibi iyice sivri değil. Kendi başına çıktı geldi, bir tek kabak yaptı ve geçti gitti.

Spagetti kabağı ne zaman koparıp yemeli, yani tatlı kabağı gibi aylarca beklese olur mu? Bir de nasıl yiyelim, gerçekten diğer kabaklardan farklı mı?
Sayın TCM;
Siz söyleyince , şimdi banada Sayın Sevoş ve Sayın h_dogan'ın kabaklarına göre benim spagetti kabak, daha ince ve uzun geldi.

Spagetti kabak sararmaya başlamadan kesilmelidir. Sarı halini alan kabak zor kesilmektedir. Benim de ilk deneyimim olduğu için ilk olanları sararttım(fotoğraftakiler), diğerlerini daha erken hasat ettim.
Kış kabağı olduğu için kilerde saklayabilir, yıl boyunca tüketebilirsiniz.
Spagetti kabak ile yapılan yemeklere gelince; ben işin biraz kolayına kaçtım. Haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile karıştırdım.
Spagetti kabak ile hangi yemekler yapılmıyor ki

Spagetti kabak yemekleri

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön