View Single Post
Eski 06-10-2016, 00:44   #2724
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cevizci 44 Mesajı Göster
bazı arkadaşlar öyle şeyler paylaşmışki 6 yaşına gelmiş ağacı ceviz alamyo bizler kandırıldıkmı yani bu internete ortalama 15 20 kg çetnır veriyo diye o kadar emek yedik madi manevi ve ceviz için 80 dönüm yer aldık allah aşkına verim alan varmı yazsın yani biz üstümüze düşen herşeyi yapsak budama besleme sulama bu rakamları alamazmıyız . 5 6. 7. Yaşına gelmiş ceviz bahçesi olan arkadaşlar ne kadar verim almışlar bu düşündüklerimiz hayalmi yani . Benim fazla bi kg isteğim yok 10 15 kg bana çok bile
O bazı arkadaşlar ya iklim şartlarına bölgeye uyumlu cins tercihlerini yapamamış olabilirler diktikleri fidanlar adına doğru çıkmamış olabilir ve dolayısıyla ürün alamamış olabilirler,
Siz iklim, cins, toprak, tercihlerinizi, budama gübreleme sulama uygulamalarınızı doğru yaptıysanız endişenmeye gerek yok, endişe edeceğiniz tek konular bunlardır bunlarda endişe yoksa verime takılmayın, siz bakım budama gübreleme sulamalarınızı doğru yapın verim kendiliğinden gelecektir.

Doğru toprakta doğru uygulamalarla 10 yaşında 100 kg çok rahat alırsınız, yanlış yerde yanlış uygulamalarla chandler olmaz olsada 5-10 kg ve o üründen hayır gelmez, chandler çok iyi bakım besin uygulaması isteyen bir cins yanlış bir toprakta istenen verim ve ürün randımanı alınamaz.

Biz olaya sadece verim ve maddi getirisinden olaya baktığımızda ya da bize lanse edilişinden yola çıktığımızda evet chandler bu getiriyi bize sağlar, sağlar ama doğru toprakta doğru iklim doğru uygulamalar doğru budama doğru bakım (vs). Ama en ufak yanlışta da duvara toslatır.

Ekeyim olduğu kadar olsun yeter diyen arkadaşlar kesinlikle chandler ekmemeli bu düşüncede ceviz eken arkadaşlar yerli türlere yönelmeli.

Bir çok kişinin doğru tercihleri yapamadığı bazı hayal perestlere inanıp ceplerindeki parayı almak için olmadık yere ceviz ekenler ve bunların peşine takılıp harcandıkları için duvara toslayacağını adım gibi eminim biliyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön