View Single Post
Eski 24-09-2016, 23:29   #2716
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546


Alıntı:
Geçirimsiz tabanı nasıl anlayabiliriz.
Üsttede bahsettiğim gibi 2- 2.5 mt derinlikte açılan toprak profilleri görülür bu profillerde toprak katmanları görülür ve işlemler buna göre yapılır, bu katmanları anlayabilmeniz için bilgiye tecrübeye sahip olmanız gerekir, yoksa, bilgiye tecrübeye sahip biri tarafından etüt yaptırmalısınız.

Alıntı:
Bu Kireç tabakasının etkisini en aza indirmemiz için dikim çukurlarını nasıl açmamız gerekir?
Önce bunun olup olmadığına karar vermek gerekir, yoksa boşa maliyet yapmış olursun.
Varsa,
Yani taban kireç katmanı varsa bu katman en az 2 mt alınmalı ve buraya üst toprağı doldurulmalı, (bununda farklı yöntemleri vardır ve biraz maliyetli olur.)

Alıntı:
Sırta dikim tekniği ile bu sorunu aşmamız mümkün müdür?
Sırta dikimi tartışmam bile, en doğru dikim şekli sırta dikim şeklidir, fakat tabak kil kist olan arazilerde de kısmen fayda sağlasa da ileride sorun yine yaratabilir zira bazı arazilerde düz bir taban varken bazı arazilerde dalgalı bir taban vardır en tehlikeliside budur, dolayısıyla araziyi iyi etüt edip ona göre karar vermek gerekir, en doğrusu taban varsa bu tabanı bozmaktır. Kökün çalışabileceği en az 2 mt bir toprağa ihtiyac vardır.

Bakınız bu toprağın altıda taban bir toprak, fakat yapılan doğru işlemlerden sonra bir yıldaki gelişimi.
Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen)

Not: Çok kereler söyledim ama yeri gelmişken tekrar bir not düşeyim, ne bahçesi kurarsan kur, şayet bu ticari bekletisi üzerine kuruluyorsa bahçe kurulan toprak derin süzek humuslu taban suyu olmayan arazilere kurulmalı, Taban, kil, kireç, yüksek taban suyu, su gözü, gecirimsiz arazilere kesinlikle kurulmamalı.

İlla kuracağım yer kendi yerim başka yerim yok diyen kişilerde yapılması gereken uygulamaları bilmeli bu doğrultuda yapılması gereken yapılmalı masraftan kaçınmamalı, yoksa evdeki bulgurdan da olursun.


Düzenleyen Lilium : 25-09-2016 saat 00:00
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön