View Single Post
Eski 20-09-2016, 22:40   #3
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Fırının içinde çengeller var. Onlara eti asarak tandır yaptığımda su koymak şart. Aksi halde asılan etler ( fırının çok yüksek olan ilk harareti sebebiyle) kavruluveriyor. Zaten asarak yaptığımda tek su kabı yeterli olmuyor iki adet dolu kap bırakıyorum ve etin altına koyduğum tepside su dolu oluyor. Tek damla su kalmıyor tüm kaplarda pişme sonrası.

Eti toprak kap içinde fırına koyduğumda et yağlıysa ( 2,5 kg üstü butlar genellikle yağla çevrelenmiş oluyor ve öylesini bulamazsam almıyorum) eriyen yağlar gene eti ilk hararetin etkisinden koruyor. Ancak fırın içine bırakılan su dolu bir kap her zaman için ilave tedbir oluyor. Hiç bir zararı söz konusu olmadı şimdiye kadar.

Hep deneme yanılma ile bir yerlere varılıyor. Fırından közü çektikten sonra yaklaşık yarım saat bekleyip eti öyle sürmeyi deneyeceğim. İlk yüksek hararetin bir miktar azalmasının pişmeye aleyhte etkisi olacağını sanmıyorum.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön