View Single Post
Eski 10-09-2016, 06:46   #7
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Közlenerek yapılan acı biber turşusu

Bu şekilde biberlerin daha az yer kaplaması sağlanıyor. Şişe içine bir miktar sarımsak konuluyor. Şişe iyice dolduğu zaman her bir şişe içerisine bir yemek kaşığı turşu için kullanılan tuz ekleniyor. Biz biraz fazla biber koyduğumuz için birbuçuk yemek kaşığı tuz koyduk. İki yemek kaşığı zeytinyağı da koyduktan sonra alabildiği kadar elma sirkesi koyduk. Bize verilen tarifte üzüm sirkesi konulacaktı. Ancak elma sirkesi çok daha lezzetli olmasını sağladı. Elma sirkesinin iyi olması gerekiyor. Yurt dışı markalı bir firmanın ucuz olarak sattığını iddia eden marketlerden birinden ilk çıktığı zaman aldığımda hiç de iyi olmadığını farketmiştim. Onlardan kullanılması durumunda tüm emeğinizin muhtemelen boşa gideceğini düşünüyorum. Daha sonra uzun bir sap ile ( metal kepçe gibi mutfakta bulunan aletlerin sap kısımlarını kullanarak ) şişenin kenarından tabanına kadar araya girerek biberler arasında bulunan havaların alınması sağlanıyor.

Name:  DSCF9370.jpg
Views: 2129
Size:  44.0 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön