View Single Post
Eski 15-08-2016, 00:58   #30
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Ancak her bahce farkli ve ne ile karsilasacagimi bilmiyorum.
Öncelikle şevkle başladığınız bu işte başarılar dilerim, Umarım başarılı olursunuz.

1- Öncelik topraktır toprağınızı iyi etüt ettirin, toprak yapınıza göre işlem yapınız herkes çukur açıyor diye çukur açmayınız her toprak ta çukur açılmaz, çukur açılmayacak bir toprak yapısında çukur açarsanız hem maliyetli olur hemde iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz,

2- Fidan alırken Tabi ki, hesaplı olanını tercih edin ama en düşük fiat verenden alırsanız iyi yapmış olmazsınız.

3- mavi sertifika bir aldatmadan başka bir şey değil, Sen şimdi parayı veriyorsun sonra alıyorsun. Önemli olan sağlıklı ve adına doğruluğudur.

Sertifika demek adına doğruluğu demek değildir, sertifika üretim belgesidir, yani herhangi bir x cinsi üretim iznidir kişi bunun üretme iznini almıştır ve üretir, Adına doğruluğunun garantisini istiyorsan fidancınla 2-3 yıllık dikim bakım sözleşme sizi garantiye bağlar (Bu 2-3 yıllık zaman zarfında da yanlış cins varsa ortaya çıkar ve hak arama mahkeme gibi durumlarda haklı çıkmanız söz konusu) sertifika yarın hukiki bir durumda sizi haklı kılmaz, sözleşme sertifikadan önemlidir.

4- Bir kaç profil fotoğrafı göstermekle ya da görmekle sizleri yanlış yönlendirme yapabiliriz, bir kanaatimiz olur ama bu en doğrusu demek değildir. Örneğin: koyduğunuz fotoğraftaki toprak yapınıza göre ben çukur açmanızı hiç önermem, diğer yerler taraflar nedir nasıldır ne gibi bir işlem gerektirir bu arazinizin durumuna gör değişir.

Not: Bir de fotoğraflarınızı en yüksek 800 megapiksellikte yüklerseniz forum görselliğini bozmamış olursunuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön