View Single Post
Eski 11-05-2016, 20:27   #1
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
portakal kabuğu (kurumuş)

Doğru mu yapıyorum, nereden aklımda kaldı da yapıyorum bilmiyorum,
kuru siyah üzümlerden şekersiz hoşaf yapıyorum, içine ince doğradığım portakal kabuklarından da atıyorum. Bir kaç ay önce taze portakal kabuğu atıyordum. Şimdilerde portakal yerken kabuklarını ayırıyor, doğrayıp 2-3 gün de kurutuyor, iyice kuruduktan sonra cam kavanozda saklıyorum. Yaptığım üzüm kompostosuna da bu kuru kabuklardan atıyorum. Ancak internette '' portakal kabukları kaynatılmamalı demlenmelidir.'' bilgisini okuduktan sonra kabukları kompostonun altını kapatırken ekledim, kabuklar da henuz kuru değillerdi, kompostonun için de kokuları ve acı tadları keskin kaldı. Bu kabukları yiyemedim. Başta da yazdığım gibiyanlış mı yaptığımı bilmiyorum. Sanıyorum üzümlerle birlikte soğuk suya atmak daha iyiydi, pişen kabuklar hem yumuşyor hem de acı olmuyor, yerken varlığını fazla hissettirmiyor, rahatsız etmiyordu.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön