agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2016, 20:27   #1
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
portakal kabuğu (kurumuş)

Doğru mu yapıyorum, nereden aklımda kaldı da yapıyorum bilmiyorum,
kuru siyah üzümlerden şekersiz hoşaf yapıyorum, içine ince doğradığım portakal kabuklarından da atıyorum. Bir kaç ay önce taze portakal kabuğu atıyordum. Şimdilerde portakal yerken kabuklarını ayırıyor, doğrayıp 2-3 gün de kurutuyor, iyice kuruduktan sonra cam kavanozda saklıyorum. Yaptığım üzüm kompostosuna da bu kuru kabuklardan atıyorum. Ancak internette '' portakal kabukları kaynatılmamalı demlenmelidir.'' bilgisini okuduktan sonra kabukları kompostonun altını kapatırken ekledim, kabuklar da henuz kuru değillerdi, kompostonun için de kokuları ve acı tadları keskin kaldı. Bu kabukları yiyemedim. Başta da yazdığım gibiyanlış mı yaptığımı bilmiyorum. Sanıyorum üzümlerle birlikte soğuk suya atmak daha iyiydi, pişen kabuklar hem yumuşyor hem de acı olmuyor, yerken varlığını fazla hissettirmiyor, rahatsız etmiyordu.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024