View Single Post
Eski 05-05-2016, 17:28   #86
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
arkadaşlarla tecrubelerimi bu can sıkıcı bocekten kurtulmak açısından bilgilerimi paylaşmak istiyorum..

4 yıldır bahçemizde bakla zınnı var. zarar verme açısından coktan aza dogru armut, kiraz, erik, ayva, elma, şeftali,
baçemizde bayagı kayısı ve badem var bu agaçlara zararı varmı bilmiyorum.

bununla beraber kestane çiçeklerinin üzerindede gördüm.

şimdi 4 yıldır mavi leğen ve kendimin geliştirdigim ağaç dallarına mavi spiral ciltli pet şişeler yerleştirdim. bu zararlının tamamının çiçekleri talan etmesindense bi kısmını bu düzeneklerle öldürebiliyorsunuz.

fakat kesinlikle çözüm degil..!!

2 yıldır calypso OD 240 adlı ilacı duydum. ve araştırdım. bu yıl armutların çiçeklerinin bitiminin son gunlerinde bu ilacı uyguladım. armut haricindeki meyvelerde yüzde 70-80 fayda sagladım.

her sene yemedigimiz armutlarda bu sene son dönemde yaptıgım ilaçlamadan dolayı kısmen faydasını gördük. yanlışım geç kalmış olmamdı.. keşke erken dönemde ilaçlamaya başlasaydık.

ilaç ın etkisi anlık.. fakat bahçesinde ve ağaçlarının bulundugu yerde ikamet eden bir kişi için bu ilaç yeterli. ne yapması gerekiyor peki bu arkadaşın..

çiçeklenme döneminde her gun ögle saatlerinde bakla zınnılarının aktif oldugu saatte calypso OD 240 isimli ilaçla minumum düzeyde ilaçlama yapması kafi..

ben bahçenin uzak olması sebebiyle ve bahçeye henüz taşınmamamızın sebebiyle 3-4 güne 1 ilaçlama yaptık. bu sayede bile böceklerin populasyonunda gözle görülür bir azalma gördük.
özellikle bunu yazmam gerekiyor ilaç kesinlikle arılara zararlı degil test edilmiştir. hatta bu ilaç aynı dönemde ortaya çıkan bronz renkli yeni uyanan yaprak gözlerini kemiren dip kurtlarınada etkili.

isteğe bağlı mavi legen ve tuzaklarıda beraberinde kurabilir fakat tekrar diyorum kesinlikle tek başına kesin çözüm degil.

Burda 1 noktaya dikkat cekiyorum calipso kesilikle arilara zararli degil.. test edlmistir..


Düzenleyen bebeto016 : 13-04-2017 saat 08:36
bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön