View Single Post
Eski 14-04-2016, 12:56   #4
sabah
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Expo 2016

TUR PROGRAMI
Antalya, Expo 2016, Termessos, Kaleiçi, Antalya Yat Limanı, Düden Şelalesi, Side, Aspendos, Perge

EXPO NEDİR?

1.GÜN: BULUŞMA VE HAREKET
Akşam saat 23.30 da Tempo Tur önünde buluşma ve hareket.

2.GÜN: ANTALYA, DÜDEN ŞELALESİ, KALEİÇİ, ANTALYA YAT LİMANI
Sabah saatlerinde Antalya'ya varış. Kahvaltı sonrası Düden Şelalesi'ne gidiyoruz. Düden Şelalesi, Antalya çevresindeki önemli mesire alanlarından biridir. "İskender Şelalesi" de denilen bu şelalenin bulunduğu sık ağaçlı alan, 20 metre yükseklikten dökülen suyun sesiyle birleşerek büyüleyici bir ortam yaratmaktadır. Daha sonra Kale İçi'nin gezilmesi. Antalya'da deniz ve kara surları tarafından kuşatılan kent merkezine bugün "Kaleiçi" denmektedir. Kaleiçi'nin sokakları ve yapıları Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getirmektedir. Eski evlerin önemi sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleri konusunda da çok yararlı bilgiler aktarmaktadır. Antalya Yat Limanı'nı da gezdikten sonra otelimize yerleşip dinleniyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelde.

3.GÜN: EXPO 2016 Kahvaltı sonrası Antalya Expo 2016 alanına gidiyoruz. Gün boyu sergi alanını gezmek ve etkinliklere katılmak için serbest zaman.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya, Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek”.

Tarih, biyo-çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil şehirler EXPO 2016 Antalya’nın alt temalarını oluşturuyor.

Ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 Antalya’da kültürel ve sanatsal etkinlikler de ziyaretçilerle buluşacak.

Altı ay boyunca açık kalacak olan EXPO’ya bugüne kadar EXPO’lara yapılan en yüksek uluslararası katılım ve yerli-yabancı 8 milyon ziyaret hedefleniyor.EXPO 2016 Antalya, Aksu’da 1121 dekarlık alanda gerçekleşecek.

EXPO 2016 Antalya’da tüm dünya için yepyeni bir gelecek yeşerecek. Çiçeklerin güzel kokusu, çocukların cıvıl cıvıl sesi daha yeşil bir dünya umuduyla Antalya’dan yükselecek.Akşam otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelde.

4.GÜN: ASPENDOS, SİDE, PERGE
Kahvaltı sonrası Türkiye'de en iyi korunmuş antik tiyatrosuna sahip Aspendos'a hareket. Daha sonra Side'yi gezeceğiz. Side Arkeoloji Müzesi ve Tiyatroyu geziyoruz. Side Antik Kenti Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Side adı Luvice'den gelir ve "nar" anlamındadır. Dönüşte Perge Antik Kenti'ni geziyoruz. Kilikya - Pisidya ticaret yolunun üstünde yer alan Perge önemli bir Pamphylia şehridir. Akşam otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelimizde.

5.GÜN: ANTALYA, TERMESSOS, ANKARA
Kahvaltı sonrası Antalya Müzesi'ni geziyoruz. Arkeolojik zenginlikleriyle eşsiz bir açık hava müzesi ve uluslararası bir kazı merkezi durumundaki Antalya'da her yıl pek çok ülkeden bilim adamları kazılar yapmaktadır. Bölgede pek çok kurtarma kazısı ve örenyeri çevre düzenleme çalışmaları Antalya Müzesi'nce yürütülmektedir. Antalya Müzesi Arkeoloji ve Tarih Müzesi olup aynı zamanda "Bölge Müzesi" olarak da nitelendirilebilir. Koleksiyondaki eserlerin büyük bölümü bölgede yapılan kazılardan elde edilmiş, etnoğrafik eserler de yine bölgeden müze uzmanları tarafından derlenmiştir. Salonlarda, Antalya topraklarının ilk insanla başlayan ve günümüze kadar kesintisiz olarak süren binlerce yıllık geçmişini yansıtan, kronolojik ve yer yer konularına göre sergilenen eserler görülebilir. Özellikle Perge'de bulunan Roma Dönemi heykeltıraşlık eserleriyle ve son yıllarda müze kurtarma kazılarından ortaya çıkan ilginç buluntularıyla Antalya Müzesi dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılabilmektedir. Müze 1988 yılında "Avrupa Konseyi Yılın Müzesi" ödülüne layık görülmüştür.Müze gezimizin ardından Türkiye'nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Termessos'u gezmeye gidiyoruz.. Termessos Güllük Dağı’nın tepesinde doğal bir platform üzerine kurulmuştur. Termessos, huzur veren ve el değmemiş görünümüyle diğer antik şehirlerden daha farklı ve etkileyici bir havaya sahiptir. Doğal ve tarihi zenginliklerinden ötürü Güllük Dağı Milli Parkı kapsamına alınmıştır. Daha sonra dönüş yolculuğu. Akşam saat 23.00 sularında Ankara'ya varış

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön