agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 2 Gönderen sabah
  • 2 Gönderen sabah
  • 3 Gönderen sabah

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2016, 13:45   #1
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Özel turlar: Lale tarlaları, Lavanta vadisi, Expo 2016

Yerli tur şirketlerinin yurt içinde bitki, bahçe amaçlı çeşitli turlar düzenlediklerini duymak ne güzel.

Tempo Tur: Yurt içi turlar, yurt dışı turlar, karadeniz turları







agaclar.net ve şahsımın bu turlarla ilgisi bulunmamakta özel amaçlı turların teşviği, desteklenmesi amacıyla sitede duyuru yapılmaktadır.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2016, 13:47   #2
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Lavanta Vadisi

TUR PROGRAMI

Lavanta Vadisi, Lavanta Bahçeleri, Kuyucak Köyü, Lavanta Balı, Lavanta Suyu, Eğirdir, Kovada Gölü Milli Parkı, Yazılı Kanyon Tabiat Koruma Alanı


1.GÜN: BULUŞMA VE HAREKET
Akşam saat 23.45'te Tempo Tur önünde buluşma ve hareket. Gece yolculuğu.
2.GÜN: LAVANTA VADİSİ
Sabah saatlerinde lavanta vadisine varış. Biz lavanta üretiminin merkezi durumundaki Kuyucak köyüne gideceğiz. Kuşçular, Çukurören, Yeşilyurt köylerinde ve Senir ile Kılıç kasabalarında da lavanta üretimi yapılmaktadır.
Lavantalar, haziran sonu morarmaya başlıyor ve temmuz ayı çiçekleri patlayınca mosmor oluyor. Temmuz sonu ağustos başından itibaren ise hasat yapılıyor ve lavantalar toplanıp yağları çıkartılıyor.
Gündoğumunda mor lavanta tarlaları arasında gezinti yapıp lavanta kokusunu içimize çekiyor ve lavantaların sunduğu görsel şöleni hafızalarımıza ve fotoğraf makinelerimize kayıt ediyoruz.
Başlangıçta kurak, susuz, bir şey üretilemeyen tarlalar boş kalmasın diye ekilen ilk lavanta fidelerinden bugüne 3000 hektar alana kadar yayılmış durumda. Türkiye’nin toplam lavanta üretiminin %93’ü bu bölgeden sağlanıyor.
Bir lavanta kökünden 15-20 yıl ürün almak mümkün. Yürüyüş boyunca görsel şölenin hiç bir karesini kaçırmak istemeyeceksiniz, bu yüzden yanınızda yedek hafıza kartı bulundurmanızı öneriyoruz.
Gezimizin ardından köyde kahvaltı molası. Kahvaltı sonrası lavanta balı, lavanta yağı, lavanta çayı üretimi hakkında bilgi alıp bu ürünlerden satın alıyor ve köyü geziyoruz.
Köy gezimizin ardından başka bir görsel şöleni izlemek için Eğirdir'e gidiyoruz. Eğirdir Atakum plajında yüzme molası. Akşam Akpınar köyüne çıkıyoruz. Eğirdir Gölü'nün tamamını görebildiğimiz bu noktadaki tesiste çaylarımızı içip bol bol fotoğraf çekiyoruz. Ardından otelimize yerleşip dinleniyoruz. Akşam yemeği için Yeşilada'ya gideceğiz. Konaklama Eğirdir'deki otelde.
3.GÜN:KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI, YAZILI KANYON TABİAT KORUMA ALANI
Kahvaltı sonrası Pisidia'nın farklı bir bölgesini gezeceğiz. İlk durağımız Kovada Milli Parkı. Eğirdir Gölü’nün güneye devamı olan Kovada Gölü, aradaki dar bölgenin alüvyonlarla dolması sonucu ayrı bir göl halini almıştır. Jeolojik olarak karstik tektonik bir polye olan göl, Eğirdir ve Beyşehir Göllerinde olduğu gibi turkuvaz mavisi sularıyla bilinir.
Kızılçam, endemik bir ağaç türü olan Kasnak meşesi (Quercus vulcanica) ve çınar, milli parkın başlıca ağaç türleridir. Göl peyzaj değerleri bakımından dikkat çekmektedir. Göl gezimizin ardında Toros Dağları içindeki yolculuğumuza devam ediyoruz.
Hedefimizde hem tarih hem de doğasıyla güzel kanyonlardan biri olan Yazılı Kanyon Tabiat Alanı var. Kanyon Hristiyanlık için kutsal olan hac yolunun da büyük bir kısmını kapsamaktadır. Aynı zamanda bu yol üzerinde ilkçağ filozofu Epiktetos'un kayalara yazdığı şiiri görmek de mümkün. Yolun devamında ise muhteşem doğasıyla bir çok su kaynağına ulaşılıyor. St. Paul'un Hristiyanlığı yaymak için kullandığı bu patika iki bin yıl sonra aynı şekilde durmaktadır. Antik patikada gidiş-dönüş 1,5 saatlik yürüyüş sonrası öğle yemeği molası, yemekten sonra dönüş yolculuğu.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2016, 13:50   #3
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Gül Hasadı

TUR PROGRAMI

Güneykent, Gül Hasadı, Gül Fabrikaları, Gül Evi, Gül Kahvaltısı, Eğirdir, Dündar Bey Medresesi, Hızır Bey Cami, Canada, Yeşilada, Akpınar Köyü Seyir Terası, Yalvaç, Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Akşehir
veya Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti
1. GÜN: ANKARA, GÜNEYKENT
Akşam saat 23.30 da Tempo Tur önünde buluşma ve hareket. Gece yolculuğu.
2. GÜN:GÜNEYKENT, GÜL BAHÇELERİ, GÜL FABRİKALARI
Sabah saatlerinde Isparta'nın " GÜL KENTİ GÜNEYKENT" beldesine ulaşıyoruz. Güneykent Isparta'da yetiştirilen güllerin % 15-18 lik kısmının üretimini sağlamaktadır. Aynı zamanda üretilen bu güller beldede işlenerek yurt dışına pazarlanmaktadır.
Belde belediyesi ve halkı gelen konuklarına gül hasadı döneminde gelenek, görenek, yemek ve beldenin diğer güzelliklerini tanıtarak kültürlerarası kaynaşmaya katkı sağlamaktadır.
Varıştan sonra biraz dinleniyor ve bizleri gül tarlalarına götürecek traktörlere yerleşiyoruz. Römorklarda oturma yerleri var. Deneyimli işçilerden gül hasadı hakkında bilgi aldıktan sonra, önlüklerimizi giyip 45-60 dakika süreyle güllere dokunarak, koklayarak çıplak elle gül hasadına katkı yapıyoruz. Bu arada bol bol fotoğraf çekiyoruz. Bu arada en çok gül toplayana ödül olduğunu unutmayınız.
NOT: Yağmurlu havalarda gül tarlaları çamur olabilir. Bu nedenle yanınızda kışlık botunuzu getrmenizi öneriyoruz.
Dönüşte "AÇIK PARFÜM VADİSİ GÜNEYKENT" ' te güllerle donatılmış masalarda, gül kokuları eşliğinde bizler için yöresel ürünlerden hazırlanmış gül kahvaltımızı yaptıktan sonra topladığımız güllerin işlendiği fabrikalara geçiyoruz. Hem geleneksel usul, hem de modern tesislerde güllerin işlenmesi ve gül yağının elde edilmesinde geçirdiği evreleri izliyoruz. Öğle yemeğimiz de "GÜLLERİN GÖKYÜZÜNE GÜLDÜĞÜ" kent olan Gülkent'te yöresel yemeklerden oluşacaktır. Yemekten sonra Gül Evi, Yunus Emre Evi'ni gezdikten sonra alışveriş için serbest zaman.Güneykentli hanımların el emeği göz nuru yapmış oldukları hediyelik eşyalar ile gül yağı, gül reçeli, gül kremi, gül şurubu satın alabilirsiniz.
Daha sonra bu tura katılanlara verilen "Gül Sertifikası" dağıtım törenine katılıyoruz.
Programımızı tamamladıktan sonra Eğirdir'e geçiyoruz. Akşam yemeğimizi Yeşilada'da yiyeceğiz. Konaklama Eğirdir'deki otelimizde.
3.GÜN: EĞİRDİR, YALVAÇ, AKŞEHİR, ANKARA
Kahvaltı sonrası Eğirdir'de; Canada, Yeşilada, Dündar Bey Medresesi, Hızır Bey Camisi'ni gezdikten sonra Akpınar Köyü Seyir Terası'na çıkıp Eğirdir Gölü'nü seyrediyoruz. Terastan baktığınızda tabanında pınarların kaynadığı yedi renkli bir göl ve dağların muhteşemliğini izleyeceksiniz. Bu göl hem Isparta'nın içme suyu hem de yılda 550-600 bin ton civarında elma üreten ağaçların su kaynağı. Terasta bir süre dinlenip çay içtikten sonra Yalvaç'a gidiyoruz.
Cittaslow kent olan Yalvaç yakınlarında yer alan Pisidia Antiocheia Antik Kenti'ni gezmye başlıyoruz. Kent, en parlak dönemini Roma egemenliğinde yaşar. Bu dönemde yoğun imar faaliyetleri görülür. Augustus döneminde (İ.Ö 27-İ.S. 14) Psidia Bölgesinde 8 koloni kurulmuş, ancak konumu nedeniyle yalnızca Antiokheia’ya “COLONIA CAESAREİA”, yani Sezar’ın şehri ünvanı verilmiştir. Yine bu dönemde kent, hakim olduğu Pisidia Bölgesi'nde, başkent konumuna yükselen önemli bir Roma kolonisi haline gelmiştir. Kent, imarı sırasında, aynı Roma kentinde olduğu gibi 7 tepe üzerinde kurulmuş 7 mahalleye bölünmüştür. İ.S 3. Yüzyıl sonlarına dek resmi dil latincedir. Bugün kenti gezerken görebileceğimiz yapıların büyük bir kısmı da, Roma Dönemi’nde bu yoğun imar faaliyetlerinden günümüze ulaşabilenlerdir.
Kentin önemini fark eden Aziz Paulus, İ.S. 46 ve 62 yılları arasında Antiokheia’ya üç kez gelerek, Hristiyanlığın temellerini burada atmış ve dünyaya buradan yaymaya başlamıştır. Bu nedenle Hristiyanlık için önemli kentlerden biridir. Sakin şehir(Cittaslow) Yalvaç'ta "Çınar Dibi"nde çay içtikten sonra Sultan Dağları görüntüsü eşliğinde Akşehir'e hareket ediyoruz. Akşehir'de Nasrettin Hoca fıkralarının yaşatıldığı heykellerin yer aldığı park ve Nasrettin Hoca Türbesi'ni gezip Yunak- Polatlı üzerinden akşam saat 22.00 sularında Ankara'ya dönüyoruz.
03.06. 2016-05.06 2016 - 10.06.2016-12.06.2016
TARİHLERİNDE YAPILACAK TURLARIMIZIN 3. GÜN PROGRAMI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAPILACAKTIR.
3.GÜN: BURDUR MÜZESİ, SAGALASSOS ANTİK KENTİ
Kahvaltı sonrası aşkların, ihtirasların ve imparatorların gözde şehri Sagalassos Antik Kenti'ne gidiyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi'nin hala akan suyundan içme şansına sahip olacaksınız. Bu tarihi kent sizi kendisine hayran bırakacak ve tekrar tekrar görmek isteyeceksiniz. Kenti yürüyerek gezeceğiz. Kent gezimizin ardından Burdur'a gidiyoruz. Öğle yemeği molasından sonra Burdur'da yer alan ve çoğunluğu Burdur ve çevresi ile Sagalassos , Hacılar, Kibyra, Kremna antik yerleşimlerinden getirilen eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi'ni geziyoruz. Bu müze 60 bine varan eski eser sayısıyla Türkiye'nin ilk 10 – 15 müzesi arasında yer almaktadır. Burdur İli bulunduğu coğrafi konumu bakımından (PİSİDİA) Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki uygarlıkların ortak özelliklerini temsil etmektedir. Müzedeki kültür varlıkları, M.Ö. 7000 den günümüze kadar 9000 yıllık bir geçmişin izlerini taşımaktadır.
Müze gezimizin ardından dönüş yolculuğu. Akşam saat 22.00 sularında Ankara'ya varış.

chimaera32 ve Muda beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2016, 13:56   #4
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Expo 2016

TUR PROGRAMI
Antalya, Expo 2016, Termessos, Kaleiçi, Antalya Yat Limanı, Düden Şelalesi, Side, Aspendos, Perge

EXPO NEDİR?

1.GÜN: BULUŞMA VE HAREKET
Akşam saat 23.30 da Tempo Tur önünde buluşma ve hareket.

2.GÜN: ANTALYA, DÜDEN ŞELALESİ, KALEİÇİ, ANTALYA YAT LİMANI
Sabah saatlerinde Antalya'ya varış. Kahvaltı sonrası Düden Şelalesi'ne gidiyoruz. Düden Şelalesi, Antalya çevresindeki önemli mesire alanlarından biridir. "İskender Şelalesi" de denilen bu şelalenin bulunduğu sık ağaçlı alan, 20 metre yükseklikten dökülen suyun sesiyle birleşerek büyüleyici bir ortam yaratmaktadır. Daha sonra Kale İçi'nin gezilmesi. Antalya'da deniz ve kara surları tarafından kuşatılan kent merkezine bugün "Kaleiçi" denmektedir. Kaleiçi'nin sokakları ve yapıları Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getirmektedir. Eski evlerin önemi sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleri konusunda da çok yararlı bilgiler aktarmaktadır. Antalya Yat Limanı'nı da gezdikten sonra otelimize yerleşip dinleniyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelde.

3.GÜN: EXPO 2016 Kahvaltı sonrası Antalya Expo 2016 alanına gidiyoruz. Gün boyu sergi alanını gezmek ve etkinliklere katılmak için serbest zaman.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya, Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek”.

Tarih, biyo-çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil şehirler EXPO 2016 Antalya’nın alt temalarını oluşturuyor.

Ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 Antalya’da kültürel ve sanatsal etkinlikler de ziyaretçilerle buluşacak.

Altı ay boyunca açık kalacak olan EXPO’ya bugüne kadar EXPO’lara yapılan en yüksek uluslararası katılım ve yerli-yabancı 8 milyon ziyaret hedefleniyor.EXPO 2016 Antalya, Aksu’da 1121 dekarlık alanda gerçekleşecek.

EXPO 2016 Antalya’da tüm dünya için yepyeni bir gelecek yeşerecek. Çiçeklerin güzel kokusu, çocukların cıvıl cıvıl sesi daha yeşil bir dünya umuduyla Antalya’dan yükselecek.Akşam otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelde.

4.GÜN: ASPENDOS, SİDE, PERGE
Kahvaltı sonrası Türkiye'de en iyi korunmuş antik tiyatrosuna sahip Aspendos'a hareket. Daha sonra Side'yi gezeceğiz. Side Arkeoloji Müzesi ve Tiyatroyu geziyoruz. Side Antik Kenti Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Side adı Luvice'den gelir ve "nar" anlamındadır. Dönüşte Perge Antik Kenti'ni geziyoruz. Kilikya - Pisidya ticaret yolunun üstünde yer alan Perge önemli bir Pamphylia şehridir. Akşam otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Antalya'daki otelimizde.

5.GÜN: ANTALYA, TERMESSOS, ANKARA
Kahvaltı sonrası Antalya Müzesi'ni geziyoruz. Arkeolojik zenginlikleriyle eşsiz bir açık hava müzesi ve uluslararası bir kazı merkezi durumundaki Antalya'da her yıl pek çok ülkeden bilim adamları kazılar yapmaktadır. Bölgede pek çok kurtarma kazısı ve örenyeri çevre düzenleme çalışmaları Antalya Müzesi'nce yürütülmektedir. Antalya Müzesi Arkeoloji ve Tarih Müzesi olup aynı zamanda "Bölge Müzesi" olarak da nitelendirilebilir. Koleksiyondaki eserlerin büyük bölümü bölgede yapılan kazılardan elde edilmiş, etnoğrafik eserler de yine bölgeden müze uzmanları tarafından derlenmiştir. Salonlarda, Antalya topraklarının ilk insanla başlayan ve günümüze kadar kesintisiz olarak süren binlerce yıllık geçmişini yansıtan, kronolojik ve yer yer konularına göre sergilenen eserler görülebilir. Özellikle Perge'de bulunan Roma Dönemi heykeltıraşlık eserleriyle ve son yıllarda müze kurtarma kazılarından ortaya çıkan ilginç buluntularıyla Antalya Müzesi dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılabilmektedir. Müze 1988 yılında "Avrupa Konseyi Yılın Müzesi" ödülüne layık görülmüştür.Müze gezimizin ardından Türkiye'nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Termessos'u gezmeye gidiyoruz.. Termessos Güllük Dağı’nın tepesinde doğal bir platform üzerine kurulmuştur. Termessos, huzur veren ve el değmemiş görünümüyle diğer antik şehirlerden daha farklı ve etkileyici bir havaya sahiptir. Doğal ve tarihi zenginliklerinden ötürü Güllük Dağı Milli Parkı kapsamına alınmıştır. Daha sonra dönüş yolculuğu. Akşam saat 23.00 sularında Ankara'ya varış

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024