View Single Post
Eski 14-04-2016, 12:50   #3
sabah
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Gül Hasadı

TUR PROGRAMI

Güneykent, Gül Hasadı, Gül Fabrikaları, Gül Evi, Gül Kahvaltısı, Eğirdir, Dündar Bey Medresesi, Hızır Bey Cami, Canada, Yeşilada, Akpınar Köyü Seyir Terası, Yalvaç, Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Akşehir
veya Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti
1. GÜN: ANKARA, GÜNEYKENT
Akşam saat 23.30 da Tempo Tur önünde buluşma ve hareket. Gece yolculuğu.
2. GÜN:GÜNEYKENT, GÜL BAHÇELERİ, GÜL FABRİKALARI
Sabah saatlerinde Isparta'nın " GÜL KENTİ GÜNEYKENT" beldesine ulaşıyoruz. Güneykent Isparta'da yetiştirilen güllerin % 15-18 lik kısmının üretimini sağlamaktadır. Aynı zamanda üretilen bu güller beldede işlenerek yurt dışına pazarlanmaktadır.
Belde belediyesi ve halkı gelen konuklarına gül hasadı döneminde gelenek, görenek, yemek ve beldenin diğer güzelliklerini tanıtarak kültürlerarası kaynaşmaya katkı sağlamaktadır.
Varıştan sonra biraz dinleniyor ve bizleri gül tarlalarına götürecek traktörlere yerleşiyoruz. Römorklarda oturma yerleri var. Deneyimli işçilerden gül hasadı hakkında bilgi aldıktan sonra, önlüklerimizi giyip 45-60 dakika süreyle güllere dokunarak, koklayarak çıplak elle gül hasadına katkı yapıyoruz. Bu arada bol bol fotoğraf çekiyoruz. Bu arada en çok gül toplayana ödül olduğunu unutmayınız.
NOT: Yağmurlu havalarda gül tarlaları çamur olabilir. Bu nedenle yanınızda kışlık botunuzu getrmenizi öneriyoruz.
Dönüşte "AÇIK PARFÜM VADİSİ GÜNEYKENT" ' te güllerle donatılmış masalarda, gül kokuları eşliğinde bizler için yöresel ürünlerden hazırlanmış gül kahvaltımızı yaptıktan sonra topladığımız güllerin işlendiği fabrikalara geçiyoruz. Hem geleneksel usul, hem de modern tesislerde güllerin işlenmesi ve gül yağının elde edilmesinde geçirdiği evreleri izliyoruz. Öğle yemeğimiz de "GÜLLERİN GÖKYÜZÜNE GÜLDÜĞÜ" kent olan Gülkent'te yöresel yemeklerden oluşacaktır. Yemekten sonra Gül Evi, Yunus Emre Evi'ni gezdikten sonra alışveriş için serbest zaman.Güneykentli hanımların el emeği göz nuru yapmış oldukları hediyelik eşyalar ile gül yağı, gül reçeli, gül kremi, gül şurubu satın alabilirsiniz.
Daha sonra bu tura katılanlara verilen "Gül Sertifikası" dağıtım törenine katılıyoruz.
Programımızı tamamladıktan sonra Eğirdir'e geçiyoruz. Akşam yemeğimizi Yeşilada'da yiyeceğiz. Konaklama Eğirdir'deki otelimizde.
3.GÜN: EĞİRDİR, YALVAÇ, AKŞEHİR, ANKARA
Kahvaltı sonrası Eğirdir'de; Canada, Yeşilada, Dündar Bey Medresesi, Hızır Bey Camisi'ni gezdikten sonra Akpınar Köyü Seyir Terası'na çıkıp Eğirdir Gölü'nü seyrediyoruz. Terastan baktığınızda tabanında pınarların kaynadığı yedi renkli bir göl ve dağların muhteşemliğini izleyeceksiniz. Bu göl hem Isparta'nın içme suyu hem de yılda 550-600 bin ton civarında elma üreten ağaçların su kaynağı. Terasta bir süre dinlenip çay içtikten sonra Yalvaç'a gidiyoruz.
Cittaslow kent olan Yalvaç yakınlarında yer alan Pisidia Antiocheia Antik Kenti'ni gezmye başlıyoruz. Kent, en parlak dönemini Roma egemenliğinde yaşar. Bu dönemde yoğun imar faaliyetleri görülür. Augustus döneminde (İ.Ö 27-İ.S. 14) Psidia Bölgesinde 8 koloni kurulmuş, ancak konumu nedeniyle yalnızca Antiokheia’ya “COLONIA CAESAREİA”, yani Sezar’ın şehri ünvanı verilmiştir. Yine bu dönemde kent, hakim olduğu Pisidia Bölgesi'nde, başkent konumuna yükselen önemli bir Roma kolonisi haline gelmiştir. Kent, imarı sırasında, aynı Roma kentinde olduğu gibi 7 tepe üzerinde kurulmuş 7 mahalleye bölünmüştür. İ.S 3. Yüzyıl sonlarına dek resmi dil latincedir. Bugün kenti gezerken görebileceğimiz yapıların büyük bir kısmı da, Roma Dönemi’nde bu yoğun imar faaliyetlerinden günümüze ulaşabilenlerdir.
Kentin önemini fark eden Aziz Paulus, İ.S. 46 ve 62 yılları arasında Antiokheia’ya üç kez gelerek, Hristiyanlığın temellerini burada atmış ve dünyaya buradan yaymaya başlamıştır. Bu nedenle Hristiyanlık için önemli kentlerden biridir. Sakin şehir(Cittaslow) Yalvaç'ta "Çınar Dibi"nde çay içtikten sonra Sultan Dağları görüntüsü eşliğinde Akşehir'e hareket ediyoruz. Akşehir'de Nasrettin Hoca fıkralarının yaşatıldığı heykellerin yer aldığı park ve Nasrettin Hoca Türbesi'ni gezip Yunak- Polatlı üzerinden akşam saat 22.00 sularında Ankara'ya dönüyoruz.
03.06. 2016-05.06 2016 - 10.06.2016-12.06.2016
TARİHLERİNDE YAPILACAK TURLARIMIZIN 3. GÜN PROGRAMI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAPILACAKTIR.
3.GÜN: BURDUR MÜZESİ, SAGALASSOS ANTİK KENTİ
Kahvaltı sonrası aşkların, ihtirasların ve imparatorların gözde şehri Sagalassos Antik Kenti'ne gidiyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi'nin hala akan suyundan içme şansına sahip olacaksınız. Bu tarihi kent sizi kendisine hayran bırakacak ve tekrar tekrar görmek isteyeceksiniz. Kenti yürüyerek gezeceğiz. Kent gezimizin ardından Burdur'a gidiyoruz. Öğle yemeği molasından sonra Burdur'da yer alan ve çoğunluğu Burdur ve çevresi ile Sagalassos , Hacılar, Kibyra, Kremna antik yerleşimlerinden getirilen eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi'ni geziyoruz. Bu müze 60 bine varan eski eser sayısıyla Türkiye'nin ilk 10 – 15 müzesi arasında yer almaktadır. Burdur İli bulunduğu coğrafi konumu bakımından (PİSİDİA) Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki uygarlıkların ortak özelliklerini temsil etmektedir. Müzedeki kültür varlıkları, M.Ö. 7000 den günümüze kadar 9000 yıllık bir geçmişin izlerini taşımaktadır.
Müze gezimizin ardından dönüş yolculuğu. Akşam saat 22.00 sularında Ankara'ya varış.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön