View Single Post
Eski 28-12-2015, 01:28   #14
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sayın Selcuk Cicek, öncelikle sitemize hoş geldiniz, yardım mesajınızdan sonra sayfanızı yeni gördüm, Güzel bir şeylere kalkışmıssınız hayırlısı olsun diyelim, Yalnız anlayamadığım cüğürle başlamışsınız sonradan başka bir araziyemi diktiniz?

Aynı bu şekilde bizde küçük bir bahçe kuruyoruz bu yıl, bir arkadaşım ceviz bahçesi istedi toprağı cevize çok güzel ve uygun olduğunu görünce bende ona bu öneriyi sundum araziye tohumdan fidan için ceviz ekip aşılayacağım ve daha sonra fidanları söküp satacağım ama bahçeyi oluşturacak fidanları sökmeyeceğiz uygun metrelerde bırakacağız sizde bu şekilde yapabilirdiniz.

Kafanızın karışık olmasını gayet doğal karşılıyorum zaman zaman bizlerin dahi karışıyor bir çok bilgi kirliliği var hangisi doğru olduğu konusunda zaman zaman teretdüte düşüyoruz, bir yandan güneş almayan dallar meyva oluşturmaz diyeceksiniz diğer yandan daha çok verim adına sık dikimle dalların birbirine girmesinde bir sakınca yok diyeceksiniz, Böyle bir mantıksızlık nerede görülmüş? şükür ki, mantık imdada yetişiyor da doğruyu görebiliyoruz.

Siz bazı üstatlardan yardım aldığınızı belirtmişsiniz ben ne söylesem de dinlemeyeceksiniz zaten,

Videonun 31.50 sn ve 36.23 sn lerini iyi izleyin. Bu işlerin çeneyle olmadığını göreceksiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=X8LW_FJQWEU

Sizlere çok bir şey söyleyemeyeceğim başlıkları sindire sindire okuyunuz bilgileri havuza at mantığınca ele doğruyu bulacaksın.

Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği

Ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayacak olanların soruları

Ceviz budaması

Ceviz Hastalıkları

Not: mart ayında inegöle geleceğim özelden tel numaranı yazarsan geldiğimde müsait olursak görüşürüz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön