View Single Post
Eski 11-11-2015, 13:06   #9
Burcu A.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2015
Şehir: Aydın
Mesajlar: 9
Merhabalar arkadaşlar,

Bugün tekrar içinde mercimek tanesi büyüklüğünde kurbağalar olduğunu iddia ettiğim benjaminin toprağını değiştirdim.

Hem üzüldüm hem şaşırdım. Şaşırma sebebim, canlılar kesinlikle ve kesinlikle kurbağaydı ve çok özel bir kurbağa türüydü, mercimek tanesinden bile daha küçüktü. Dünyanın en küçük kurbağası olmaya aday bir kurbağa türü evime misafir olmuş gözüküyordu. Yani yanılma ihtimalim yoktu zaten ama yine de her türlü fikre açık olduğum için kurbağa olmayabileceği ihtimalini de değerlendirmiştim.

Üzülme sebebim ise saksı toprağını ikinci kez değiştirdiğimde sadece 1 tane kurbağayla karşılaştım. Ben başta benjaminin derdine düşüp büyük resmi kaçırmışım aslında. Muhtemelen ya ben toprağı değiştirirken zarar vermiştim, ya da bitkinin ve saksının yaşam ortamı değişince onlar uyum sağlayamadılar ve yaşamlarını yitirdiler. Evet başlangıçta gübre olup toprağa karışmalarını ümit etmiştim belki ama bugün bulduğum tek kurbağa o kadar küçük, o kadar savunmasız ve sevimliydi ki, ve o kadar değerliydi ki, gerçekten arkadaşlarının yok olmuş olması ve onu da aynı sonun bekliyor oluşu çok üzdü beni. İmkanı yok o koşullarda barınamaz, nereye bırakırsam bırakayım hayatta kalamaz, ben de ona özel bakım yapacak donanımda değilim zaten.

Vel hasıl kelam, üzüldüm işte. Bir benjaminle başlayan ilginç bir hikayeyi paylaşmış oldum sizle. Fotoğraf da çektim bir iki tane. Sonra kızdım kendime, senin bilmem kaç katın büyüklüğünde bir canlı olsa, sonra seni bulsa, ilginç gelse, sonra bir yere alıp fotoğrafını çekse... Hoşlanmadım nedense, ama yine de uygun bir zamanda o fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Güzel ve özel bir canlı çünkü, görmenizi isterim.

Saygılar...

Burcu A. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön