View Single Post
Eski 01-10-2015, 21:34   #7
ism
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-02-2013
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ism Mesajı Göster
Elektrikli tel kesin çözüm.Lakin bzim gibi otların ve diğer bitkilerin hızlı büyüdüğü coğrafyalarda çok sık kontrol gerekli,tele değen toprakla temaslı bir madde kullanımı engelliyor.BU yüzden teli tercih edemedim.Bilgi için teşekkür ederim.
Konu hakkında hernekadar çok farklı öneriler olmamasına rağmen kendi yaptığım ve olumlu sonuç aldığımı düşündüğüm bir uygulamayı paylaşmak isterim.15/09/2015 tarihinde bahçeme domuz girip çok az da olsa zarar verdiğini duyduğumda, bayağı üzülmüştüm.Çünkü devamının geleceği beklentisinde idim.Böyle bir şeyin başıma geleceğini varsayarak sürekli çözüm odaklı düşünüyordum.İki u ygulama biraz mantıklı gibi geldi.
1.Bahçe etrafına çit boyunca kükürt uyguladım.Bir tenekeye kükürtü doldurup altından bir çivi deliği açarsanız o akarken siz yürüyorsunuz böylece kolay oluyor.
2.Mazot uygulaması.Küçük pet sişelere yarısına kadar mazot doldurup üst kısmından yine çivi ile birkaç delik delip,kapağinı kapatıp bahçe kenarına aralıklarla asmak.
Bu uygulamaları yaptıktan sonra, domuzlar birdaha uğramadı.Hangisinin etkili olduğunu tespit edemedim.**** domuzların yolu birdaha bahçeye düşmedimi onuda bilmiyorum.

ism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön