View Single Post
Eski 11-08-2007, 06:44   #7
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Sn. Memet size aynen katılıyorum.
Esas sorumluları sorumluluk almaya davet etmemiz gerekliliğ, şiddetle ortadadır.

Son günlerde Ankara'da yaşanan buna benzer bir şey, bunun ciddi bir örneğidir. Bizler kişisel olarak suyu nasıl daha az kullanırız diye kafa yorup, her türlü fedakarlığı yapmaya çalışırken, sorumsuz ve bilgisiz yöneticiler yüzünden Ankara'yı seller götürdü. Boşa akan suyun bedelini de, bizler hala susuz yaşayarak ödüyoruz. Ankara günlerce susuzluk yaşadı ve bir bölüme hala su verilmedi.

Ama yazı sahibinin yazdığı madalyonun iki yüzünü, ben ters yönde düşünmekten kendimi alakoyamıyorum. İşte bu amada bağlanıyor benim beynim. Bu sorumsuzluklara bir dünyalı olarak ben, suç ortağı olmak zorunda mıyım? Kişisel su kısıtlamasına hayır diyerek keyfimce su harcamaktan, bir süre sonra pişman olmayacağımın garantisi var mı? Gün gelip de çocuğumun, torunumun bulamayacağı suyu, benim gönlümce harcama lüksüm ve hakkım var mı?

Elbette sorumsuz sorumluların, protesto edilmeleri gerekir. Bu konunun çok daha büyük platformlarda dile getirilmesi gerekir. Bilimadamlarının, Üniversitelerin, Sivil toplum örgütlerinin her türlü basın organını kullanarak bu gerekliliği ortaya koyması ve bizlerin de bu bilgileri kişisel olarak internet aracılığıyla dağıtmamız gerekir. Bütün bunların yanısıra, kişisel kısıtlamalara da devam edilmesi gerekir.

Kendi adıma ben, bu dünyada bana düşen görev her ne ise; toplumsal ya da kişisel fark etmez, elimden geleni yapmak niyetindeyim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön