View Single Post
Eski 25-07-2015, 12:16   #1
Benol Hazaroğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Taze fasulye kavurması.

Bu yemeği Güler hanımın bahçesindeki fasulyeleri görünce yazmayı düşündüm.
Ona bir çeşit olsun diye.

Fasulyeler kılçıkları alınıp sadece ortadan bölünür. Yıkanır, haşlanır suyu süzgeçte elle bastırılarak süzülür.

Bol soğan zeytinyağında az kavrulur fasulyelerde birlikte fasulye kokusu gidene kadar kavrulur.

Arzuya ve sevmeye göre en az 2 diş olmak üzere sarımsak rendelenir, bol maydonoz doğranır. karabiber ekilir ılık servis yapılır.

Fasulye diblesi ve yumurtalı kavurması da çeşit sayılabilir. arzu edene tarifi eklerim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön