View Single Post
Eski 28-06-2015, 17:48   #1245
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
İki gün önce yani kompostu oluşturduktan dört gün sonra resimde görmüş olduğunuz halini kuru diye biraz ısladım aslında kuru olmadığını şimdi anlıyorum.Sürekli eksiliyor kaptaki kompost ama sıcaklık hiç artmıyor.

Bugün kovayı boşalttım az ağır koktu bu sefer suyu fazla olmuş neyse talaşla karıştırıp geri dolduruyordum birde ne görim beyaz beyaz bol sayıda kurtlarımız oluşmuş.Evin bir kurtlanması eksikti zaten doldurdum hepsini çuvala doğru çöpe.

Sıcak kompost'un en iyi kompost şekli olduğunu düşünmeme rağmen ev ortamında çok zor olduğuna kanaat getirdim her şeyi ayarında yapsan bile yığın çok cılız oluyor doğal olarakta ısınma başlamıyor.

Üç kulvardan yürüyordum zaten enzim ve soğuk kompost ta devam zaten onlardan artan posalarıda toprakla karıştırıp kompost haline getirebiliyor evde kullanan için bu iki seçenek daha az zahmetli kokusuz ve sonuç olarak aynı noktaya ulaşıyoruz Kompost.
Belki bir fark olabilir sıcak kompost ta ısınmayla yabani ot tohumları zararlılar ölüyor soğuk kompost ta belki ölmüyordur.Ama oradada asidik bir ortam oluşuyor sanırım ordada ölüyodurlar.

Sıcak kompost deneyen arkadaşlara başarılar diliyorum evde bu iş çok zor ben enzim ve soğuk komposta devam.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön