1 su bardağı mercimek
1su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Yapılışı* Yıkanmış mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek bir taşım kaynatıp süzüyoruz. Mercimeği aynı tencereye aktarıp. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekliyor ve 10 dakika pişiriyoruz. Bulgur ve tuz ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatıyor demlenmeye bırakıyoruz. İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında kavurup pilavın üzerine döküyoruz. Domates ve maydonozla süsleyerek servis yapıyoruz. Bu tarif kitaptandı
Bu ise benden: Mercimeği haşlıyor ve süzüyoruz. Daha evvel ılık suda 10 dakika beklettiğimiz bulguru, suyunu iyice süzene kadar süzgeçte bekletiyoruz. Tencereye göz kararı yağ koyup bulguru kavuruyoruz, suyunu ve tuzune ekledikten sonra mercimekleri ekleyerek kapagı kapatıyoruz. Piştikten sonra kuru kekik serpiyoruz. Benim tarifim daha güzeldir eminin
Bu piavı çok severim ama eşim mercimekten hiiç haz etmez.. En son yoğurtlu, erişteli, mercimekli çorba yaptığımda, "kendine kadar az yap" demişti