agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni38Beğeniler
  • 7 Gönderen hira
  • 3 Gönderen samur
  • 3 Gönderen Resulgur
  • 4 Gönderen B e t ü l
  • 3 Gönderen hira
  • 4 Gönderen sakagun
  • 4 Gönderen mozen
  • 4 Gönderen thisisme
  • 2 Gönderen Milla
  • 3 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2015, 11:22   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Yeşil mercimekli bulgur pilavı

1 su bardağı mercimek
1su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan

Yapılışı* Yıkanmış mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek bir taşım kaynatıp süzüyoruz. Mercimeği aynı tencereye aktarıp. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekliyor ve 10 dakika pişiriyoruz. Bulgur ve tuz ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Ocağı kapatıyor demlenmeye bırakıyoruz. İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında kavurup pilavın üzerine döküyoruz. Domates ve maydonozla süsleyerek servis yapıyoruz. Bu tarif kitaptandı

Bu ise benden: Mercimeği haşlıyor ve süzüyoruz. Daha evvel ılık suda 10 dakika beklettiğimiz bulguru, suyunu iyice süzene kadar süzgeçte bekletiyoruz. Tencereye göz kararı yağ koyup bulguru kavuruyoruz, suyunu ve tuzune ekledikten sonra mercimekleri ekleyerek kapagı kapatıyoruz. Piştikten sonra kuru kekik serpiyoruz. Benim tarifim daha güzeldir eminin Bu piavı çok severim ama eşim mercimekten hiiç haz etmez.. En son yoğurtlu, erişteli, mercimekli çorba yaptığımda, "kendine kadar az yap" demişti

 
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 11:48   #2
Ağaç Dostu
 
samur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-11-2014
Şehir: amasya
Mesajlar: 921
Sevgili hira şaşırdım kaldim simdi, dun gittigim misafirlikte ilk kez adini duydum ve tattim, sabah televizyonda rast geldim, simdi de sen!!! Demek ki evde de denemem gerekiyor ust uste geldi 😜😜

YeniGine, hira ve uyap beğendi.
samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 12:12   #3
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,501
Talking

Hani resimler nerde yav acıktım

YeniGine, hira ve uyap beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 12:18   #4
Ağaç Dostu
 
B e t ü l's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2013
Şehir: Konya Kırşehir
Mesajlar: 322
Ben de Sevgili Hira'nın kendî yaptığı gibi yaparım. Yufka ekmek, yoğurt ve yeşil soğanla Miss gibi yenir.

YeniGine, hira, uyap ve 1 kişi beğendi.
B e t ü l Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 13:06   #5
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Ben hem anne-baba hemde eşim tarafından koyu bir Sivas'lıyım. Akraba yemeklerinde sıkça yapılmasa da ara ara denk geldiğim güzel bir yemek. Benim yaptığım annemin yöntemi oluyor. Yufka ekmekle denemedim ama kuru veya yeşil soğanla muhteşem gider Gerçi insan iştahlı olmasın, yemek seçmez, hepsine bayılır Ben doğduğumdan bu yana hiç zayıf olmadım maalesef. 1 haziranda da diyete başladım ama diyetisyenim çok insaflı çıktı, öğle ve akşam olmak üzere günde toplam 6 yemek kaşığı pilav ya da makarna hakkım var Aklıma bulgur pilavı geldi, çeşitlendirmek isteyince mercimekli bulgur pilavına karar verdim. Bilmeyenler mutlaka denemeli.

YeniGine, uyap ve samur beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 13:40   #6
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
İlginçtir ben de ilk defa dün Amasyalı bir arkadaşımdan duydum ve yaptım. Lezzetli bir yemek. Ben soğanı kavururken yakışır diye az salça da kattım.

YeniGine, hira, uyap ve 1 kişi beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2015, 00:09   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
Ben çocukken bizim evde de yeşil mercimekli bulgur pilavı pişerdi. Bir de yeşil mercimekli mantı. Kıymalı mantıdan biraz daha büyükçe, iç malzemesi haşlanmış ve baharatlarla tatlandırılmış yeşil mercimek. Mantı önce fırınlanıyor sonra haşlanıyor. Servis ediliyor.Denemenizi öneririm.

Ozlem A, hira, Milla ve 1 kişi beğendi.
mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 16:50   #8
Ağaçsever
 
thisisme's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 94
Galeri: 5
o zaman ben de kendi tarifimi yazayım.

mercimeği haşla suyunu dökme kenara al. başka bir tencerede bol soğanı sıvı yağda (ben fındık yağı kullanıyorum kavur) bu aşamada az salça konabilir ben bazen koyuyorum. üzerine bulguru ekle, iki çevir. sonra haşlanmış mercimeği suyuyla beraber bulgura ekle. bulgurlar pişince bol tereyağını köpük köpük eritip coss diye dök. afiyet şeker oluyor bu durumda.

hira, Milla, uyap ve 1 kişi beğendi.
thisisme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 19:05   #9
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Biz de eskiden sık yapardık ama biz sadece haşlanmış mercimek, bulgur, su, yağ, tuz dan ibaret yapardık çok güzel olurdu. Özellikle ertesi güne kalırsa soğuk soğuk üstüne yoğurt döküp yeyince harika olurdu.
Bu kadar işimin arasında canımı istettiniz. Çok fenasınız

hira ve samur beğendi.
Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 21:27   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,746
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mozen Mesajı Göster
Ben çocukken bizim evde de yeşil mercimekli bulgur pilavı pişerdi. Bir de yeşil mercimekli mantı. Kıymalı mantıdan biraz daha büyükçe, iç malzemesi haşlanmış ve baharatlarla tatlandırılmış yeşil mercimek. Mantı önce fırınlanıyor sonra haşlanıyor. Servis ediliyor.Denemenizi öneririm.
Bu mantının benzeri bizde de yapılır. Kıymalı iç ile bohça şeklinde kapatılır, mercimekler pişmeye yakın haşlama suyuna mantı eklenir, birlikte pişirilir. Naneli salçalı tereyağlı sos ile servis edilir. Tatar Çorbası adı verilir.

mozen, hira ve Milla beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 23:29   #11
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Biz de eskiden sık yapardık ama biz sadece haşlanmış mercimek, bulgur, su, yağ, tuz dan ibaret yapardık çok güzel olurdu. Özellikle ertesi güne kalırsa soğuk soğuk üstüne yoğurt döküp yeyince harika olurdu.
Bu kadar işimin arasında canımı istettiniz. Çok fenasınız
Hira'nın Ramazan ayı versiyonu bu Daha evvel verdiğim tariflere bakın bi, hep Ramazan ayına denk geliyor

Milla beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019