View Single Post
Eski 20-05-2015, 21:20   #3
Vicia Ervilia
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
Malzemeler:

4 su bardağı un(tam buğday)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker(ben esmer şeker kullandım)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı ılık su(daha sonra eklemek için ayrıca 1/2 su bardağı ılık su)


Leğene unu dökün, ortasında çukur açın. O çukurun içine mayayı, şekeri, ılık suyu ve zeytinyağını dökün. Unun üstüne de tuzu gezdirin.

En az 5 dk. yoğurun. Bazen su eklemek gerekiyor unun markasına göre değişiyor. Ben de toplamda 1,5 su bardağı su gitti. Sonra üstünü nemli bir bezle kapatıp 45 dk dinlendirin.

Daha sonra 1 su bardağı dilimlenmiş zeytine biraz kekik ve nane koyun.

Bunları hamura boca edip karışacakları kadar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Yağlı kağıda dizin. Bu şekilde de 15 dk dinlendirin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp biraz çörekotu serpin. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin(bende 30 dk sürdü)
(Ben kuru olmasını istemediğim için, ufak bir kaseye ayrıca zeytinyağı koydum. Elimi zeytinyağıyla yağlayıp daha sonra topları yuvarladım.)
Çıkartıp üstüne biraz su serpin ve ıslak bezi kapatıp öyle soğumaya bırakın.
Afiyet bal şeker olsun

Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön