View Single Post
Eski 22-04-2015, 13:11   #507
turgutcakmak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pacanga Mesajı Göster
ya tohumları çimlendirmede yardım eden olmayacak mı? iba tohum çimlendirmiyormuş? iba almıyormuşum...5 sekoya tohum aldım ...arkadaşlar hepsini bir araya mı ekeyim?yoksa tek tek ayrı ayrı mı çimlendirmeliyim....ibanın hiç mi etkisi olmaz çimlendirmede? torf mu kullanmalıyım yoksa normal toprak mı?
Hocam tohumları öncelikle 24-48 saat arasında ılık suda bekletin. Ardından daha önce söylediğim gibi toprak torf karışımı yapıp(benim tercihim büyük bir ağırlığı toprağa vererek) bu karışımın üzerine tohumları koyun toprakla temas edecek şekilde ancak tam olarak gömmeyin. Toprağı nemlendirin.

Şimdiki işlem soğuk katlama işlemi ancak ben bu işlemi yapmadım. Bu işlemde saksının ağzını buzdolabı poşedi gibi birşey geçirip içerisini biraz daha nemlendirip buzdolabında bir köşeye koyup bir ay bekletiliyor. Bunun amacı tohumun kış şartından bahar şartına geçtiğini hissettirip çimlendirme oranını arttırmak.

Buradan çıkardıktan sonra cam önünde aydınlık(ancak genel kanı direk güneş ışığına maruz kalmaması yönünde) bir yere koyup ağzı kapalı olan buzdolabı poşedinin nemini sık sık kontrol ederek çimlenmeyi beklemek. Poşet üzerine delikler açmayı unutmayın. Tohumları aynı yere dikebilirsiniz. Çimlenenlerden sonra tohumlarla çimlenenenleri istediğiniz bir şekilde fakat dikkatlice ayırmanızda bir sakınca yoktur.

Bilgilerim bunlar yanlış veya eksik bir bilgi varsa bilenler düzeltebilir. Genel olarak Amerika menşei'li sitelerden aldığım bilgilerdir.

turgutcakmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön