View Single Post
Eski 25-03-2015, 15:27   #42
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 Mesajı Göster
öncelikle başarılar çok güzel durumda bitkileriniz sizin adınıza sevindim keyiflede resimleri inceledim tohum çimlendirme toprağınızda torf dışında ne kullandınız birde mini seranızın bir adı varmı nerden aldınız ?
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için , gerçekten çok keyifli tohumdan yetiştirmek .Şuana kadar iyi gidiyor , bugün dışarıya aldım . Tek korkum soğuktan zarar görmeleri .

İlk ektiklerimi sadece torfa ektim , üç günde çimlendiler . Yalnız torfu sık sulamak ve çok sulamamak gerekiyor . Onu iyi ayarlamak lazım . Bir gün ihmal ettiğimde bir kaç fidemi kaybettim .Torf gerekli besini sağlayamıyor diye ,fidelerin gerçek yaprakları çıkınca torf , toprak , keçi gübresi , perlit karışımına şaşırtma yaptım .

Son ektiklerim de ,yarı yarıya toprak ve keçi gübresi ,göz kararı da perlit kullandım .Toprak daha geçirgen oldu ve tohumlar oynadı . Dolayısıyla çimlenme geçikti . Bazı tohumlar derinlere indi sulamayla . Bende acemiyim ve hata yaptım .

Serayı hepsiburada .com dan aldım .İnternette başka sitelerde de var . Dediğim gibi ben tohum yetiştirme konusunda acemiyim . Sayın Heyyomola , İsmail Kuzucu gibi tohumdan , yetiştirme konusunda daha deneyimli arkadaşların bahçe sayfalarını okuyabilirsiniz .Ayrıca buraya da bakabilirsiniz .Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön