View Single Post
Eski 11-02-2015, 13:39   #1
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Bal kabağı böreği

Sizinle yine geleneksel lezzetlerimizden birinin tarifini paylaşmak istiyorum. Annemin deyimiyle kabak pidesi. Farklı özel bir lezzet. Yufkası el açması olunca daha güzel oluyor ama artık işin pratiği hazır baklavalık yufkalar da olunca, bu lezzeti tatmak daha kolay hale geliyor.

Malzemeler:
2 Kg bal kabağı
1 paket baklavalık yufka (800 gr)
1 bardak sıvıyağ (Zeytin yağı ve çiçek yağı karışık)
250 gr iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Öncelikle bal kabağımızı rendeleyerek işe başlıyoruz. Kabağa şekeri ekleyip kabağı bir kevgire koyuyor, keviri de bir tencereye oturtuyoruz. 2-3 saat bu şekilde bekleyen kabağın suyu alttaki tencerede birikiyor. Sonra biraz da sıktırarak ayrı bir kaba alıyoruz kabağımızı. Bu suyu da (bir bardak civarında oluyor) atmıyoruz. Bize lazım olacak. Kabak rendesine tarçınımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Şeker ve tarçın miktarını isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz de...
Name:  IMG_3965.jpg
Views: 1313
Size:  32.3 KB

Tepsimizi yağlıyor, hazır baklavalık yufkalarımızı tepsiye döşemeye başlıyoruz. Bizim fırınımız davul fırın olduğu için yuvarlak fırın tepsisi kullandım. Dikdörtgen fırın tepsilerinde baklavalık yufkayı döşemek daha kolay olacaktır. Her yufkanın arasında tıpkı baklava yapar gibi biraz yağ gezdiriyoruz. En alt katı biraz daha kalın yapıyoruz ki harcımızı koyduğumuzda alta akıp yapışmasın. Yaklaşık 6-7 kat yufka koyduktan sonra kabağımızdan yufkaların üzerine yayıyor ve ceviz serpiyoruz.
Name:  IMG_3967.jpg
Views: 1278
Size:  46.7 KB

Yine üzerine biraz yağ gezdiriyor ve yeni yufkamızı yayıyoruz.
Name:  IMG_3970.jpg
Views: 1181
Size:  45.1 KB
Beş kat yufkayı aralarını yağlayıp serip kabak ve ceviz yayarak devam ediyoruz.
Name:  IMG_3968.jpg
Views: 1249
Size:  29.2 KB
Kabak katmanını üç kez tekrarladıktan sonra en üst katmanı döşüyor ve üstüne de yağ gezdiriyoruz. Fırına vermeden önce kare dilimler halinde kestiğimiz kabak pidemizi 150 derecelik fırınımıza koyup pişiriyoruz.
Name:  IMG_3973.jpg
Views: 1209
Size:  29.1 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön