View Single Post
Eski 19-01-2015, 19:49   #37
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi clioGT Mesajı Göster
selamlar çektiğim fotolar var fakat buraya yükleyemedim bir türlü, tohumdan ektiğim biberler yaklaşık 10 gunun ardından yaklaşık olarak şu şekle geldiler;



toprağını kurutmadan fısfıs şeklinde nemlendirmeye devam ediyorum, haricinde yapmam gereken ne var acaba? mesela yaprak seyreltmesi yapılması lazım diye okumuştum burda, sanırım bu şuan ustunde olan yaprak çiftinden üst kısımında bir çift daha çıktıktan sonra? doğru mudur acaba?

tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum
Kökler derine doğru harekete geçtiklerinden, bu dönemde toprağın üstünden ziyade alt ve orta katmanlarının nemli olması daha önemli. Saksı altında mutlaka fazla suyun süzülmesi için delikler bulunmalı, toprağın yüzü kurumaya yüz tuttuğu zaman tekrar sulanmalı (fısfıs şeklinde değil)

Bol ışıklı, 15-24 derece arasındaki bir ortamda daha iyi gelişeceklerdir.

10-15 gün sonra kökler yeterince gelişip, 2-3 yaprak daha çıkardıklarında kenardaki fideler, başka saksılara şaşırtılıp, saksıda tek bitki bırakılmalı

30-40 gün boyunca yaprak seyreltmesi gerekmez. Bitki gelişim durumuna ve vermek istediğiniz şekle göre; budama, uç alma, yaprak seyreltmesi gibi işlemleri daha sonra değerlendirmek gerekir.

Alttaki başlıkları incelemeniz de faydalı olabilir.

Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler

Yeni Çimlendirilmiş Fidelerde Yaşanan Sorunlar

heyyamola Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön