View Single Post
Eski 16-01-2015, 18:21   #2
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Öncelikle yumurtalari pisirmeye soguk su ile doldurduğum kapta ve yumurtalarin üzerini ancak ortecek kadar su koyarak başladığımi ve orta şiddette ateşte pisirdigimi not edeyim. Zamanlama açısından sonucu etkiler çünkü.

Rafadan isteyenin yumurtasını 3 dakika kaynadiktan sonra cikarin bir kap dolu buz gibi soğuk suya atin pismesi duracaktir, 30 sn kalsın soğuk suda çıkarın. Kayisi için 5 dakika kalan yumurtayı çıkarıp soğuk suya ayni sekilde koyup servise alın. Katı isteneni ise soğuk suya koymadan servise alin, soğuyana kadar kendiliğinden pişmeye devam edip kati olacaktır. Bir seferde sofraya koyup bir daha kalkmak gerekmez.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön