View Single Post
Eski 07-01-2015, 21:36   #444
SAHIRE
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
İnterprete'nin bahsettiği şekilde, yeşil zeytinin bir miktarını çizme ve kırma yapmadan kurmuştum.


Bugünlerde, soslamak için (ekşi-tuz) küçük kavanoza azar azar alıp, tüketiyoruz.

Büyük bidonda ilk kurduğumdan beri, sadece bir kez suyunu değiştirdim. Acılığı tamamen gitmiş. Gayet lezzetli. Üzerinde minik kişniş tohumları var.

Eğer kişniş tohumu ile yapmayı düşünürseniz, tüm bidonda değil de ayrı bir yerde, az miktar zeytinde deneyin. Severseniz, birer yemek ya da tatlı kaşığı kişnişi esas bidona ilave edersiniz.


Eklenti 367909



Yine, sirke-şeker-çiçekyağı ile yaptığım siyah zeytini de yemeye başladık.

Yiyenler çok beğeniyor ama ben bana sirkesi sanki biraz fazla olmuş gibi geldi (belki de sirke sevmediğim için öyle geliyordur).

Bir daha ki sefere, 1 su bardağı sirke ile yapacağım.



Eklenti 367910


Eklenti 367911
Sn.ayazkentli sirkeli zeytini nasıl yapıyorsunuz, tarifini verebilir misiniz? Ben de bu sirkeli zeytinin tadına bayılıyorum ama nasıl hazırlanır bilmiyorum...

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön