Konu: Nergis
View Single Post
Eski 22-12-2014, 12:12   #2245
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyziuslu Mesajı Göster
Sayın Pria'nın Sayın hocam100 'e sataşması tatlı rekabet sınırlarını aşıp agresif saldırı sınırlarına yaklaşıyor ve bu sitenin tadını kaçırıyor.Lütfen amacınız neyse doğrudan sorun.İnsanlar sosyal paylaşım sitelerinde hangi fotoğrafları,hangi sosyal ve dini içerikleri paylaşıp paylaşmıyacağının kararını size mi soracaklar.Bunun üzerinden insanların üzerine gidiyorsunuz.Nergis konusu üzerinden hocam100'ün inanç ve sosyal dünyasıyla hesaplaşma algısı hissediyorum.Buna bu sitede kimsenin hakkı yoktur ve ayıptır.Şunu deseniz''Ben üretiyorum,satıyorum,vergimi de veriyorum.Herkes de böyle yapsın.''Takdire şayan olur ama uzun zamandır Pria'nın (Senin nergislerin verimsiz),(benim nergislerim çok iyidir) muhabbeti kabak tadı verdi.Anlaşılıyor ki hocam100 sessiz kalıp tartışma konusu yapmak istemiyor ama bu karşı tarafın cüretini artırıyor.
Sayın Pria'yı ve hocam100 ile site yazışmaları dışında tanımıyorum,ama bu konunun bitirilmesini arzu ediyorum.
Sayın fevziuslu,

Asılsız ithamlarla dolu yazdıklarınızı inanın büyük üzüntüyle okudum.

- Ben hiçbir zaman hiçbir mesajımda ''benim nergislerim iyidir'', ''senin nergislerin kötüdür'' atışmasına girmedim..Hiçbir nergis kimsenin tekelinde değildir..Senin nergisin benim nergisim diye birşey olamaz.Popüler nergis türlerinin artılarını ve eksilerini tartışmak ve burada insanların bilgisine sunmak başlığın ana nedenlerinden biridir.Ben 4-5 yıl önce edindiğim 100 adet Karaburun nergisinden çiçek verimi göremeyip, bunun nedenlerini bilimsel yayınlar da dahil araştırıp çareler arıyorsam, bu hiç te kınanacak birşey değildir.
Kaldı ki, her zaman ısrarla belirtmişimdir Karaburun nergislerinin çok harika bir tür olduğunu..Hala da inatla onlardan nasıl yüksek verim alabilirim diye denemeler yapıyorum ve nergisseverlerin bilgilenmesi için yazıyorum..Siz bunca gayretimi nasıl başka noktalara çekiyorsunuz, anlamak zor inanın.Ben son iki yıldan beri isteyen herkese ücretsiz Karaburun nergisi dağıtıyorum; farklı insanlar farklı yerlerde deneyip tecrübelerini paylaşsınlar diye..Kaldı ki, bilimsel araştırmalarda bile çiçek veriminin arttırılması konusu işlenebiliyorsa burada kişilerin bu hususa katkıda bulunmasının ne zararı var ki ?

- Ben meraklı bir insan olarak, Karaburun nergisleriyle ilgili en çok mesaj yazan ve satıcı konumunda olan sayın Hocam100'ün tabi ki bu sayfalarda bu nergis türünün kendi bahçesindeki gelişme safhalarına dair görselleri görmeyi çok isterim..Bunu rica ettim kendisinden..Verdiği cevapta ''Aklılı telefondan face den ya da instagram dan paylaşmak çok kolay oluyor. Tüm gelişmeleri oradan günü gününe ekliyorum.Bahçemi izlemenizi öneririm.'' dediği için ben ve benim gibi düşünen insanlar kendisinden face ve instgram linklerini rica ettik..Aradan 5-6 gün geçmesine rağmen yanıt alamadık..Madem ki, face ve instgram'dan bahçesini izleyebileceğimizi yazıyor, o halde ilgili linkleri de belirtmek zorundadır..Eğer, buna rağmen linkleri vermiyorsa ve kendi gayretimle bulduğum face sayfasını açtığımda ben küt diye onun çiçek - bahçe resimlerinden ziyade dinsel siyasi mesajlarıyla karşılaşıyorsam ve güncel çiçek fotoğraflarını bulamıyorsam, bir iki kelime yazabilme hakkım vardır diye düşünüyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Hocam100 pek cevap ve link vereceğe benzemediği için ben facebook'ta bir bakayım dedim, orada sayfası var ama çoğunlukla siyasi, dini, sosyal içerikli mesajlarla dolu..Yani, Acıpayam'daki bahçesini tanıtan hiç fotoğraf göremedim sayılır..Sadece nerede çekildiği pek belli olmayan birkaç nergis, ters lale ve sümbül fotosu var..Bahçesinin genel görünümünü gösteren hiçbir foto yok..Özellikle Karaburun nergislerinin ekili olduğu bir alanın fotoğrafını aradım, maalesef o da yok..

Yani..Mevlut Bey, ''tüm gelişmeleri facebook'tan veya instragam'dan paylaşmak daha kolay oluyor, bahçemi oralardan takip edin'' diyor ama oralarda da takip edilmeye değer bir fotoğraf arşivi göremedim ben..


.
Ben bunları yazmışken, onun da kalkıp bana ''facede özel bilgilerinizi lütfen paylaşmayın.2 hafta evvel gitmiş olduğumuz bir kursta paylaşılmaması gerekenler anlatıldı o yüzden tüm özel bilgileri kaldırıyorum.Size de öneririm.Resimler de dahil.'' diye yazması ve zaten sınırlı sayıdaki çiçek fotoğraflarını sileceğini yazması karşısında masum ve özel bilgi niteliği taşımayan çiçek resimleri yerine Hayrettin Karaman'ın yazısını silmesinden memnun olcağımı belirtmemin bu kadar yanlış anlaşılacağını bilseydim inanın o mesajı yazmazdım.Hocam100'ün güncel bahçe-çiçek fotoğraflarını görebilmemiz için önerdiği face sayfasını açtığımda kafadan Hayrettin Karaman'ın saçma sapan laflarıyla karşılaşmak ve görmek-okumak zorunda da değilim.Hocam100'ün inanç ve sosyal dünyasıyla tanışmayı istemediğim gibi meraklısı da değilim.

Bakın, ben de insanlara zaman zaman nergislerin ekim-bakım bilgileri için kendi bloglarımın linklerini veriyorum..Ama orada bir tane bile benim dini kimliğimin reklamını yapan bir haber, yorum, mesaj bulamazsınız, buna hakkım yok yani:

kokulukatmerlinergis: kokulu katmerli nergis

Ama, insanlar tutarlı olmak zorundadır.Hem en güncel fotoğrafları face ve instragam'dan izlememizi önereceksiniz, ardından da ''özel bilgi'' diye zaten sınırlı sayıdaki fotoları silmekten bahsedeceksiniz.
Kaldı ki, burada kimse sn.Hocam100'den face ve instragam linklerini istemedi..Bu hususu öneren ama ilgili linkleri vermeyen de kendisidir maalesef.

Tekrar söylüyorum..Ben asla ard niyetle burada hiçbirşeyi yazmadım..Asla bir nergis türünü kötülemedim..Bunu birçok mesajımda kanıtlarım..

Amacım, nergisseverlere katkıda bulunmaktır..
Ki, yıllardan beri yazdığım birçok hususla insanlara yararlı olduğuma da inanıyorum..Çünkü ben araştıran, sorgulayan, meraklı bir nergis delisiyim..

Erlicheer türü nergislerle belki de ülkemizde ilk olarak birçok insanı ben tanıştırdım..Kötü mü oldu ? Hala çırpınıyorum yurtdışından çok nadir ve ülkemizde olmayan türleri getirip yetiştirmek için..Fena mı bunlar yani ?Bu sayfalarda çok sayıda insan bu güzel türden övgüyle bahsediyorsa ben bundan mutluluk duyarım..
Keşke Karaburun nergisleriyle ilgili olarak bu başlıkta onlarca insanın yakınmaları olmasaydı..Ama insanlar bu Karaburun nergislerinin çiçeklenme oranının düşüklüğünden, verimsizliğinden yakınıyorsa, bundan kimse üzerine alınmamalı ve çareler aramalıyız.
Benim yaptığım da bu.

İnanın sizin bu mesajınızdan sonra keşke elim kırılaydı da aşağıdaki mesajımı keşke yazmasaydım, tecrübelerimi paylaşmasaydım, diyesim bile geliyor içimden..inanın insanı burada edindiği tecrübeleri paylaşmaktan soğutuyorsunuz..

Bakın bakalım, alttaki linkte ''benim nergislerim iyidir, seninkiler kötü ve verimsizdir'' diye birşey yazmış mıyım ?

''Umarım tesbitlerim doğrudur ve çok sevdiğim Karaburun nergislerini bol çiçeklenmiş olarak görmemiz nasip olur bundan sonra..'' diye yazan kim, okuyun da görün.

Nergis


Düzenleyen pria : 22-12-2014 saat 13:37 Neden: Hocam100'le yaptığımız telefon sohbetinde rica etmesi üzerine, kendi facebook linkini sildim.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön