View Single Post
Eski 06-12-2014, 12:14   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Bruschetta (Brusketa)

Canınız bu gün yemek pişirmek istemiyor, hafif aperatif ve kolay bir şey ile savuşturmak istiyorsanız size bruschetta yı öneririm.

Malzemeleri

İnce kesilmiş ekmek dilimleri (ben bageti tercih ediyorum)
3 tane irice domates
10-15 yaprak fesleğen
5-6 diş sarımsak
kaliteli zeytin yağı
tuz, karabiber

Çukur bir kaseye kabukları soyulmuş çekirdek kısımları çıkarılmış ve ufak ufak doğranmış domatesleri koyun. (ben böyle hazırladığım domatesleri önce bir süzgeçe koyuyorum ki suları çıksın, sonra kaseye alıyorum)

Üzerlerine biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek ince ince kıyılmış fesleğenleri ve yine pirinç tanesi gibi kıyılmış sarımsakları ekliyorum.

Sızma zeytin yağını (5-6 çorba kaşığı kadar, bol olacak ama malzemelerin üzerine çıkmasın, maksat bu malzemelerin zeytin yağını emmeleri) ekle ve üzerine strech sararak dolapta yarım saat veya 45 dakika beklet.

Bu arada orta incelikte kesilmiş baget ekmeleri fırına sürerek kızarmaları sağla, fırından çıkar çıkmaz ortadan ikiye böldüğünüz bir sarımsağı ekmek üzerine iyice sürtüp, kokularının ve lezzetinin ekmeğe geçmesini sağlayın ve dilimlerin üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
Bu işlemler biter bitmez dolapta dinlenmeye bıraktığınız domateslerden bol bol ekmek dilimlerinin üzerine koyarak servis yapın.

Rendelenmiş kaşer peynirinden de üzerine biraz dolaştırırsanız görselliği daha da güzel olacaktır.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön