View Single Post
Eski 23-11-2014, 23:22   #43
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan karpuz Mesajı Göster
Ağustos ayı sonu bir fidanın yaprakları sarardı. Fidanın dikim esnasında aşı yerinin toprağın 10 cm altında bulunduğunu bunun dışında bir sorun bulunmadağı anlaşıldı. Fidan henüz canlı ancak diğer fidanlarında bir kısmı toprak yüzeyinin altında, çevrelerini açtık. Bu işlem yeterli gelirmi? yeterli gelmez ise ne işlem yapmam lazım.
Ayhan bey, fidanların Ağustos ayı sonunda yaprak dökmeleri normal değil, öncelikle bu sorunun cevabını bulmalısınız, Antraknoza mı kaptırdınız, hafif suyamı vurdurdunuz, ya da bilmediğimiz bir yanlışlık mı yaptınız.

Aşı yerlerinin toprak altında kalmaları iyi bir durum değil, bunları ya erkenken tam kök yapmamışken yukarıya çekin ya da her yıl baharda aşı yerlerini açın ama kışın bu açılan çukurlar asla ve asla açık bırakmayın mutlaka kapatın. Dört beş yıl bu uygulama yapılması gerekir.

Alıntı:
aşı yeri ile kök başlangıcı arası toprak altında kalırsa, bu bölge saçak yapar ve aşı yerinin üst kısmına yeterince beslenemez o yüzden kuruma olur.
Cevizde böyle bir şey söz konusu değil, yani aşının üstü kök yapmaz, aşı bölgesi enfeksiyon kapabilir, bölge kabuk dokusu çok tazedir nem ya da ıslaklıktan çürüme yapabilir dolayısıyla kuruma görülür.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön