Bahçeden meyvelerle haşhaşlı tatlı
Ben de bendeki tarifi paylaşayım.
Şerbetin yapılışı:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kaynatın ve soğutun.
Pudingin yapılışı:
Puding paketinin üzerindeki tarife göre sütle pudingi ocak üzerinde pişirin. Ben muzlu puding kullandım. İsterseniz ayrıca krem şanti hazırlayıp pudinge karıştırabilirsiniz.
Kekin yapılışı:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı tane haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Soğuk fırını 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık 35-40 dakika keki pişirin.
5 dakika kadar kekin biraz soğumasını bekleyin. Kek sıcak, şerbet soğukken şerbeti kekin üzerine dökün. 10-15 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben bahçede o anda hangi meyve varsa onunla süslüyorum. Sadece muzla da süsleyebilirsiniz. Soğuyunca üzerini kapatarak dolapta saklayabilirsiniz.
Haşhaş miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Dilimlenmiş fotoğrafını akşama yayınlayacağım.
|