agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen kelebek çalısı
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen kelebek çalısı
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen sakagun
  • 3 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-02-2011, 11:59   #1
Ağaçsever
 
simal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
Haşhaşlı Tatlı

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş (ben biraz daha fazla koyuyorum)
1 paket kabartma tozu
-----------------------------------------------
Şurubu
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
birkaç damla limon
-------------------------------------
üstü için
krem şanti ,eti burçak klasik bisküvi
-----------------------------------------

ilk malzemelerle kek yapılır 180-190 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.(pişirilirken fırının önce altı çalıştırılır kek pişeceğine yakın üstte çalıştırılırsa güzel oluyor)

şurup hazırlanır kek soğuk şurup sıcakken üzerine dökülür.

şurubunu iyice emen ve soğuyan tatlının üzerine krem şanti sürülür
onun üzerinede un haline getirilen bisküviler serpilir servis yapılır. isteyen bisküvi yerine kivi dilimleriylede süsleyebilir.

 
simal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 14:22   #2
Ağaçsever
 
simal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
haşhaşlı tatlı

Name:  CIMG6350 (800x600).jpg
Views: 1607
Size:  27.6 KB

Name:  CIMG6351 (800x600).jpg
Views: 3612
Size:  22.1 KB

simal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 12:29   #3
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
Ben de yaptım ama haşahaşı 1 çay bardağı koyunca çok geldi.Her zerresinde haşhaş oluyor,hoşumuza gitmedi.Ablam daha az kullanarak yapmış,daha güzel olmuş.Henüz denememiş olanlara duyurulur

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 10:29   #4
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Bahçeden meyvelerle haşhaşlı tatlı

Ben de bendeki tarifi paylaşayım.

Şerbetin yapılışı:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kaynatın ve soğutun.

Pudingin yapılışı:
Puding paketinin üzerindeki tarife göre sütle pudingi ocak üzerinde pişirin. Ben muzlu puding kullandım. İsterseniz ayrıca krem şanti hazırlayıp pudinge karıştırabilirsiniz.

Kekin yapılışı:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı tane haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Soğuk fırını 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık 35-40 dakika keki pişirin.

5 dakika kadar kekin biraz soğumasını bekleyin. Kek sıcak, şerbet soğukken şerbeti kekin üzerine dökün. 10-15 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben bahçede o anda hangi meyve varsa onunla süslüyorum. Sadece muzla da süsleyebilirsiniz. Soğuyunca üzerini kapatarak dolapta saklayabilirsiniz.

Haşhaş miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Dilimlenmiş fotoğrafını akşama yayınlayacağım.

Eklenen Resimler
  
bahcedenn ve A_NOMAD beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 12:55   #5
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Enfes görünüyor, dilimlenmiş fotoğrafı çekemeden tatlı yok edilir gibi geldi bana ama kısmet... )
Elinize sağlık..

sakagun beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 14:27   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Akşama kadar meyvaların kararıp, okside olmasını önlemek için mi acaba genelde üzerine jelatin (jöle) uyguluyorlar? Ya da ertesi güne kadar dayanması için mi? Jöleyi hiç ağzıma sürmem ama pastane ürünleri meyva süslemeli olduğunda mutlaka jelatin kaplı oluyor.

A_NOMAD beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 14:29   #7
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Ben dayanma probleminden ziyade parlak görünmesi için kullandıklarını düşünüyorum ve evet hoşlanılacak bir malzeme değil

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 14:41   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Hava ile teması kesmek için olduğunu sanıyorum yani okside olunca kararır ya meyva, o durumda da kimse yemek istemez ki...

Parlaklık da cabası, yani al beni, ye beni kısmı. Cilası.

A_NOMAD ve uyap beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 15:00   #9
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
En iyisi evde taze taze yapıp, oksitlenmeye fırsat vermeden tüketmek

uyap beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 15:29   #10
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,341
Jöle yerine kayısı reçelinin suyunu sürebilirsiniz meyvelerin üzerine. Ama haşhaş kullanılacaksa tatlıda ziyan olmasın parmak ( Amasya), kömbe (Denizli), lokul (Afyon, Kütahya) yapar afiyetle yerim)

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 15:33   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Haşhaşlı kete de olabilir. Haşhaş tuzlu ile daha bir yakışıyor bence de...

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 15:39   #12
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Bahsettiğiniz ezme haşhaş sanırım. Bu tatlı tane haşhaşla yapılıyor. Dolabımda ezme haşhaş da var bu arada. Geçenlerde lokul yapmıştım.

Hemen gidip dolaba baktım. Meyveler kararmamış. Belki dolapta tutmak işe yarıyordur.

uyap beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 16:37   #13
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,341
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Bahsettiğiniz ezme haşhaş sanırım. Bu tatlı tane haşhaşla yapılıyor. Dolabımda ezme haşhaş da var bu arada. Geçenlerde lokul yapmıştım.

Hemen gidip dolaba baktım. Meyveler kararmamış. Belki dolapta tutmak işe yarıyordur.
Evet ezme haşhaşla yapılıyorlar. Bu tatlıyı da biliyorum ama tatlıyla aram olmadığından tuzlu yapılan haşhaşlı türlerini tercih ediyorum. Kömbe hariç ben yapmadığım müddetçe o tatlıdır.
Elinize sağlık çok güzel görünüyor bu arada. Eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir .

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 16:42   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Bahsettiğiniz ezme haşhaş sanırım. Bu tatlı tane haşhaşla yapılıyor. Dolabımda ezme haşhaş da var bu arada. Geçenlerde lokul yapmıştım.

Hemen gidip dolaba baktım. Meyveler kararmamış. Belki dolapta tutmak işe yarıyordur.
Buzdolabında da kararır meyva. Sadece daha oksidasyon süresi dolmamıştır ki zaten taze meyvalı tatlılar çabuk tüketime yöneliktir. Kabuklu olanlar daha zor büzüşür ve kararır da soyulmuş olanlar daha hızlı.

Yazın buzdolabında olmasa zaten bir saate ekşir

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 19:10   #15
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Buyrun bakalım.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019