Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylülbelde
Merhaba. Bir konuda size danışacaktım. Buraya mı yazmalıyım pek emin olamadım ama sayfanıza işgal ediyorsam şimdiden affola.
Saksıda salatalık yetiştiriyorum ve durumları fena gitmiyor gibi. Fakat salatalığın tam olarak olgunlaşıp olgunlaşmadığı hususunda arada kalıyorum. Bugün bir tane koparıp tadına baktım fakat süngerimsiydi biraz ve pek de tadı yoktu açıkçası. Çekirdekler pek iri değildi. Size fotoğrafını da göndereyim. Geç mi kopardım erken mi anlayamadım. Acaba bana net bir ipucu verecek olan nedir ?
Eklenti 509227
|
Merhaba, sayfada ek bılgılerın olması her zaman ıyıdır. Sıkıntı yok yanı.
Hıyarların meyvelerı cok cabuk gelıstıgı ıcın erken hadat etmek avantajlıdır. Daha cok urun alırsınız ve bıtkı daha uzun sure verım yapar.
Olgunlasmasını anlamanın en kolay yolu meyvelerın sısmeye baslamasıdır. Dıger yol ıse hıyar burnundakı cıcektır. Cıcek kurumadan hasat edersenız daha tatlı olacaktır.
Ne zaman hıyarı koparırsanız o zaman bol sulama yapın. Bırde uzerınde cok meyve bırakmayın.
Ek olarak salata ısmı aslında hıyar olarak gecıyor, bazen yanlıs anlasıldıgı ıcın cogu kısı salatalık olarak soyluyor. Hıyar her zaman ıyıdır
Harf hataları ıcın kusura bakmayın, telefondan yazıyorum.